Problem z kartą graficzną, może RAM?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.07.2011, 23:09    Pytanie
Otóż. Do tej pory FM chodził mi bez zarzutu CD jak na lekarstwo, 3D śmigał bez problemu. Ale w końcu musiałem przegrać system, bo laptop strasznie zamulał. Zanim to zrobiłem przełożyłem z innego laptopa 2GB ramu, ujmując mojemu 1GB ramu i pozostawiłem 2GB ramu. Różnica polegała na tym, że zamiast 3GB ramu powinny być 4. Wykrywało tylko 2. Potem przegrałem system i dokonałem ponownej podmiany z tym, że zamiast 2GB włożyłem ten stary 1GB. Znów wykrywało 3. W międzyczasie zainstalowałem FM-a i wyskoczył mi błąd: Cannot run game:failed to set up graphics system. Wgrałem więc odpowiedni dodatek, tj. -> http://www.micro(...)CA4865A, a następnie odpaliłem grę i okazało się że grać mogę tylko w 2D. Karta graficzna to nVidia Geforce 210 512MB. Więc dołożyłem te ramy i znów wykrywało 3GB. Ale FM już nie chciał ruszyć i znów wyskakiwał ten sam błąd. Zainstalowałem więc pliki do Directx. Nic to nie dało. Odinstalowałem FM-a i zainstalowałem tradycyjnie i dalej to samo. Macie jakieś pomysły, jak to naprawić? Może jakiś Service Pack? Na laptopie mam win. 7. A resztę macie w aktach.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.07.2011 12:19    #10
albo ew. pożycz od jakiegoś kumpla dwie kości ram, żeby było 4gb i sprawdź czy działają bo kupować się nie opłaca. Może być tak, że kość jest popsuta.

Użytkownik uznał post za pomocny

wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Gohanitto Młody aktywista

0
20.07.2011 13:06    #11
Poza tym Jacko, jak FM piracki to już ban :D, a Windowsika to się samemu piraci :D. Nie żebym był zwolennikiem piractwa, bo jest dla mnie chore, ale niekiedy kocioł garnkowi przygania :D.

0
20.07.2011 13:12    #12
No to Rev też ban. Bo FM kupiony tutaj. Windows oryginalny także. Bo laptop ma około roku. Kupiony nowy.

Gohanitto Młody aktywista

0
20.07.2011 13:43    #13
Chodziło mi o to że ktoś jak ma pirata FMa to dajecie bana, a nie że ty go masz. A co do Windowsa to Wikipedia trochę mnie zmyliła trochę wikipedia gdzie napisane było że Ultimate tak jak Enterprise jest dla: "dużych korporacji mających podpisane umowy SA z firmą Microsoft korzystających z programu Software Assurance". Więc sorry, zwracam honor (650 zł za Ultimate, luuuuuudzie!!!). :D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.07.2011 o godz. 13:44

0
20.07.2011 13:47    #14
No to się wyjaśniło. Temat do zamknięcia.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.