Skuteczność

legolas czarny Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.07.2011, 13:28    Pytanie
Gram Porto i mam Falcao na szpicy, Hulka na lewym skrzydle i Varele na prawym. Moja gra wygląda dobrze mam spore posiadanie piłki i sporo strzałów, ale moja skuteczność to dno w 3 meczach miałem 10 stuprocentowych i żadnej nie wykorzystałem. Bramki trafiłem z wolnego i z dystansu. Sety są marnowane przez wszystkich Hulk, Falcao, Varela, Walter, James Rodriguez(rezerwowi).
O co tu może chodzić? Dodam, że jak grałem Tottenhamem to Hulk grając na szpicy w 63 meczch zdobył 64 bramki (do dziś jestem w szoku), czyli potrafi wykańczać akcje, a w Porto nie potrafi celnego strzału oddać. Na screenie mecz zremisowany dzięki temu, że trafiłem bramkę z wolnego.

http://w229.(...)xV/porto

//Edytowano 3 razy, ostatni raz 24.07.2011, 13:33

jaruone Młody aktywista

0
24.07.2011 14:17    #1
Czasem tak bywa. Na jakim grasz patchu ?? 11.3 ??
Ustaw swoim piłkarzom w przygotowaniu do meczu zgrywanie potem poruszanie w ataku - może mają problem z tym że nie poznali dobrze taktyki w sensie są nie zgrani.
Spróbuj przejść na grę dwoma napastnikami np. Kyler v. 11 zamieszczoną w dziale taktycznym. Trzeba poczekać aż piłkarze się odblokują - jesli to sparingi ( a tak mi się wydaje) to za jakiś czas powinno być lepiej, musi wszystko zarybić

Użytkownik uznał post za pomocny

legolas czarny Partyzant

0
24.07.2011 20:06    #2
Jestem już w połowie sezonu i skuteczność dalej bardzo słaba. Taktykę mają moi zawodnicy opanowaną maksymalnie i na zmianę ćwiczą zgranie i poruszanie w ataku. Zmiana taktyki też się nie sprawdza, bo problemem nie jest dochodzenie do sytuacji strzeleckich, ale ich wykańczanie.

Magicc Ekspert

0
24.07.2011 20:59    #3
1. Indywidualny trening napastników - niech ćwiczą wykańczanie akcji i opanowanie. Czasem pomaga.
2. Czasem trzeba to po prostu przeczekać. W FM2011 zdarza się coś co osobiście nazwałem syndromem słabej rundy. Zwyczajnie zdarza się kiepskie pół roku i nic na to nie poradzisz.
3. Zmiana taktyki. Dobrze mieć w zanadrzu przynajmniej dwie dobre taksy i jak jedna przestaje działać, zastępować ją drugą. Ja np. normalnie gram 4-1-2-2-1, ale dość często zmieniam na 4-1-1-2-2.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 24.07.2011 o godz. 21:00

Użytkownik uznał post za pomocny

legolas czarny Partyzant

0
24.07.2011 22:26    #4
1. Wszyscy ćwiczą wykańczanie akcji.
2. Dobrze wiedzieć, że takie okresy nieskuteczności po prostu muszą być.
3. Zmieniłem taktykę i jest lepiej.
Dziękuje za wszystkie rady. :D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.