T_A_K_S_A

Guanabana Proletariat

0
24.06.2006, 10:54    Pytanie
Witam, mam pytanie, czy każda liga ma inne wymogi taktyczne?? zawsze tworzę swoje taktyki i mam problem: taksa którą wymiatałem w Hiszpanii i wyciągnąłem klub z 2b1 do pierwszej i było super, super było w niemczech...a w anglii porażka :( a parametry zawodników mam tak dobraze zeby było ok, każda pozycja ma inne wymogi i naprawdę zawsze zwracałem na to uwagę. dlaczego taksa z hiszpanii nie bryka w anglii??

thcxs Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.06.2006 12:06    #1
a i anglicy graja dobrze z kontrataku ;> oczywiscie wszystko dlugimi podaniami ;P

Post pomocny

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
24.06.2006 12:59    #2
Teoretycznie można wszystko wygrywać jedną taktyką, ale praktycznie każdemu zespołowi 'pasuje' inna. Kolega grał Montpellier w zestawieniu 4-4-2 i bronił sie przed spadkiem (po awansie do Ligue 1 - FM 2005), a w nastepnym sezonie zmienił na 4-5-1 i prawie zdobył mistrzostwo, wiec w tych taktykach cos jest... :D

Post pomocny

p.obrocki Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
24.06.2006 15:34    #3
Grzechoo - sprzeczałbym się, liga angielska jest naprawdę unikalna. Tam nie przechodzi grać jedną taktyką, jest tak dużo meczy w sezonie, że przeciwnicy rozpracowują z czasem twoją taktykę. Oczywiście styl gry drużyn angielskich jest również inny: dwójki wysokich stoperów w hiszpani nie zobaczysz, 2 DM jednocześnie raczej też nie. Gra na jednego napastnika o wzroście ponad 1,90m jest też dość charakterystyczna. Jak pościągasz do drużyny niezbyt dobrych fizycznie, ale niezłych technicznie zawodników, którzy w innym kraju dali by sobie bez problemu radę to tutaj można się ździwić jeśli będą mieli problemy wygrać nawet z ligowym słabeuszem...

Post pomocny

SZk Pierwiastek Inteligencki

Grupa: Ekspert
0
24.06.2006 16:11    #4
Po prostu kazdy zespol ma inny potencjal i do taktyki moglo zabraknac wykonawcow, innej mozliwosci nie widze.

Post pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.