Gracz na swojej gorszej pozycji

Soap Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.08.2011, 12:46    Pytanie
Witam.

W czym przeszkadza zawodnik grający na swojej teoretycznie gorszej pozycji? Przykładowo, Mario Gotze to ofensywny pomocnik, ale u mnie w formacji gra w środku pomocy, tyle, że zadania jakie mu daje świetnie do niego pasują (wysunięty rozgrywający, atak). Rekomendacja skauta na tę pozycję to zaledwie jedna gwiazdka. To znaczy, że będzie grał jak ciota, czy jak mam rozumieć taką rekomendację?

Rafaldinho97 Partyzant

0
21.08.2011 13:13    #1
Raczej powinien grac normalnie, miałem taka sytuacje z Ganso i grał nawet lepiej jako wysunięty rozgrywający.
A rekomendacja zalezy od tego co ma wpisane na dana pozycje. Jesli bd miał 20 na OPS to moze miec 4 gwiazdki a na PŚ 15 moze miec jedna gwiazdke i grac tak samo.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 21.08.2011 o godz. 13:16

Użytkownik uznał post za pomocny

Hala Real!!!
Hala Madryt!!!

ejss Partyzant

0
21.08.2011 13:38    #2
Mam podobnie z takimi zawodnikami. Jeśli ma dobre atrybuty na inna pozycje to go tam ustawiam i trenuje nowa pozycje.

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.08.2011 14:17    #3
Rekomendacja scouta to tylko sugestia dla Ciebie. Jeśli zawodnik ma odpowiednie atrybuty na daną pozycję, to będzie grał dobrze, gwiazdki dawane przez scoutów o niczym nie decydują, więc nie przejmuj się i ustawiaj zawodników według własnego uznania.

P.S. Jak pisałem scouci tylko sugerują pewne rzeczy, ale oni oceniają umiejętności na daną pozycję na podstawie atrybutów, więc jeśli dostaje jedną gwiazdkę, to warto się zastanowić, czy on te atrybuty rzeczywiście posiada. Scoutom zdarza się mylić, ale nie aż tak, żeby dawać 1 gwiazdkę piłkarzowi, które ma dobre atrybuty na daną pozycję.

Darkness... for me is where I shine

szfedo Przodownik pracy

0
21.08.2011 15:02    #4
Gdzieś czytałem, że umiejętność gry na danej pozycji ma niewiele do gadania. Najważniejsze są predyspozycje do grania na danej pozycji. Jeśli koleś ma przyspieszenie, szybkość, zwinność, drybling i dośrodkowania na 16-17, a podania na 12 i niską współpracę, a jego pozycją jest nominalny OPŚ, to chyba bardziej przydatny będzie na skrzydle aniżeli w środku pola.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.08.2011 16:55    #5
Ja nie patrze ani na gwiazdki ani na to co mówi scout,jeśli umie chociaż trochę grać na jakiejś pozycji to sam daje mu szanse i sprawdzam czy się nadaje czy nie,lub trenuje dana pozycje.Pozdrawiam

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.