zmiana zasad ligowych

giacomazzi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.10.2011, 15:32    Pytanie
Mam pewien problem z Football manager 2012. Chciałbym zmienic zasady ligi angielskiej jednak tylko w zakładce przepisy meczu. Jak pewno wiecie ta zakładka w edytorze jest ukryta.
W tym celu wszedłem do C:Program FilesSteamSteamAppscommonfootball manager 2012 editordataformat
ule groupasic league settings.xml
W linijce 352 zmieniam < list id = "hidden_dependencies" >
na < list id = "dependencies" > i już mogę edytować przepisy meczu w lidze angielskiej.
Wprowadzilem tam limit 3 obcokrajowców w składzie na mecz. Dzięki temu w wyedytowanym pliku pojawiły się dodatkowe wiersze.
Treść została zmieniona a za liczbę obcokrjowców w meczu odpowiedzialny jest
< list id = "match_fixture_rules" >
< record >
< string id = "type" value = "less_than_all_foreign_players_in_match_squad" / >
< integer id = "value" value = "3" / >
< / record >
< / list >

Tyle tylko, że gra dalej korzysta z prawdziwych zasad ligowych a nie z moich. Limit obcokrajowców pojawia się dopiero wtedy, gdy zmienię
< string id = " use_game_rules " value = "active_comp" / >
na:
< string id = "use_game_rules" value = "not_in_game" />

Jednak wtedy (chociaż mam ten limit obcokrajowców) to tracę wszystkie zasady ligowe łącznie z premiami pieniężnymi za zajęte miejsce, pieniędzmi z transmisji telewizyjnych itd.
Jednym słowem wszytko musiałbym wprowadzać od początku a ja chcę zmienić tylko przepisy meczu. Nie jestem programistą i nie wiem jaką ścieżkę edycyjną wpisać aby gra korzystała właśnie z moich przepisów meczowych a nie ze swoich. Już dwa dni siedze po nocach próbując różnych kombinacji ale widać jestem na to za głupi.
Z tym problemem zwracam się do Was. Skoro ktoś odblokował ogromną bazę danych przy rozpoczynaniu gry to byc może też będzie wiedział jak sobie z tym poradzić. Gdyby chodziło mi tylko o Anglię to
po prostu odwzorowałbym te rozgrywki w edytorze, ale ja chciałbym wprowadzić limit 3 obcokrajowców we wszystkich ligach grywalnych w Football Manager 2012.

//Edytowano 4 razy, ostatni raz 30.10.2011, 17:04

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
30.10.2011 15:59    #1
Też nie wiem czemu Ci tego nie wyświetliło, ale bez tego to dość ciężko pomóc. Spróbuj jakoś inaczej to wpisać.

BTW Ogromną bazę danych z tego co się orientuje zrobił ktoś z zagranicy. Ja się swego czasu trochę tym bawiłem i na plikach xml do FM znam się jak mało kto, ale uważam, że powinieneś raczej zapytać na forum SI. Bo jestem skłonny się założyć, że 3/4 osób, które przeczytały Twój post nic nie zrozumiały ;p
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

giacomazzi Partyzant

0
30.10.2011 17:09    #2
ehhh musiałem to wyspacjować i dopiero teraz pokazało :/ Gdybyśmy doszli do tego to można by zrobić fajną Custom Database z max 3 obcokrajowcami w meczu.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
30.10.2011 17:24    #3
Spróbuj otworzyć edytor, wybrać dodaj rozgrywki do istniejącej struktury [czy jakoś tak], wybierz Anglię, kliknij dalej i nie wprowadzając żadnych zmian, zapisz plik jako xml [odznacz kompresowanie w ustawieniach edytora]. Potem otwórz plik notatnikiem i tam gdzieś przy Premiership [i ewentualnie niższych ligach] dodaj ten wiersz wprowadzający limit. Zapisz plik i spróbuj wczytać go w grze.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

giacomazzi Partyzant

0
30.10.2011 18:03    #4
To właśnie próbowałem robić tylko gra wczytuje zasady ligowe z innych zasobów (nie wiem jakich) i pomija ten wiersz. Dopiero gdy w utworzonym pliku xml zmienię
< string id = " use_game_rules " value = "active_comp" / >
na
< string id = "use_game_rules" value = "not_in_game" />
wtedy mam tą maksymalną liczbę obcokrajowców na mecz którą wstawiłem do pliku xml ale wszystkie pozostałe zasady ligowe się gubią. Czyli jednym słowem mam albo wszystko albo nic.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.