Jak ustawić Ganso i Modrica

dudek92 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.11.2011, 23:19    Pytanie
Witam !
Gram Liverpool'em 3 sezon, kupiłem Ganso oraz Lukę Modrica, ustawiam ich jako wysuniętych rozgrywających, ale grają oni słabo, prawie nie strzelają goli i nie asystują i mają niskie oceny. Czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem ?

mattino Partyzant

0
02.11.2011 04:35    #1
Mówiąc szczerze to ja bym zasugerował sprzedanie Ganso, nie wiem tak na prawdę jakie statystyki ów piłkarz ma, ale z tego co wiem i oglądam Ligę Brazylijską to ja zdaję sobie sprawę, że taki piłkarz może nadawać się do gry tylko i wyłącznie w La Liga ew. Serie A jeżeli myślimy o tych mocniejszych ligach.
Jego styl to zdecydowanie wolny, i taki gdzie może stać w miejscu aby coś zrobić. Pressing to nie jego mocna strona tak samo jak i szybkość dlatego więc to nie jest goalscorer albo winger. Ja bym zasugerował sprzedanie go...a co do Modrica to zdecydowanie piłkarz defensywny ew. środkowy pomocnik z dobrą techniką ale też bym go nie zaliczał do wingerów czy też świetnie asystujących. Takich piłkarzy dobrze się ogląda na boisku gdy grasz na słabsze drużyny, ale jeżeli już przychodzi co do czego to wątpię aby spisywali się odpowiednio.

To tylko moje przypuszczania, ale wydaje mi się, że statystyki ich nie pasują do gry jako skrzydłowi/atakujący środkowi z high pressingiem.... zobacz zdecydowanie na wytrzymałość, siłę, przyspieszenie i szybkość.

Taktykę się ustawia zdecydowania pod grę swoich graczy... przykład to taki, słaba kondycja/wytrzymałość = zerowy pressing...
i drugi przykład akurat mi wpadł do głowy.
Modric i Ganso to zdecydowanie = styl wolny, nie szybka piłka.

Nie wiem czy pomogłem, ale znam obu graczy z 'reala' i zdaję sobie sprawę, że to nie gracze na ligę angielską. Nie ta siła.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.11.2011 o godz. 04:36

bastirk Partyzant

0
02.11.2011 07:49    #2
mattino, nie zgodzę się z Tobą, wielokrotnie posiadałem tych graczy w klubach i wiem że obaj potrafią grać w Anglii, ale nie wiem jedynie jak się spisują grając obok siebie. Dla mnie powinien grać jeden albo drugi i ustawić ich albo jako wysunięty rozgrywający bądź klasyczny ofensywny pomocnik.

P.S.
Jednego posadź na ławkę i będziesz miał w ten sposób świetnego grajka na ławce.

Ewentualnie Ganso (OPŚ), a Modrić (PŚ).

Takie moje skromne zdanie.

Falcon Przodownik pracy

0
02.11.2011 08:03    #3
Nie wiem jak w nowym fm ale w starszych wersjach to Modrica spokojnie szło na lewej stronie wystawiać, i tam szalał. A tak w ogóle to jakim grasz ustawieniem?
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.