Dopiero zacząłem grać w 12, ale paroma spostrzeżeniami mogę się podzielić
Staram się powoli eliminować obcokrajowców z mojej Wisełki i na przykład w meczu z ManC u siebie w fazie grupowej LM zagrało w wyjściowej "11" u mnie 8 Polaków. Wprawdzie przegraliśmy 5-1, ale liczy się sam fakt
Bardzo ładnie sprawuje się Kwiatkowski z Ruchu (w 8 meczach w lidze 6 bramek), ale fajnie gra także Wroński z PGE (posyła świetne prostopadłe piły). Oboje fantastycznie się rozumieją.
Osiągnięcia mam także całkiem niezłe:
- 1 miejsce w lidze po 10 meczach; bilans bramek 30-6 i jestem 4 punkty przed Lechem;
- na razie trzecia runda PP; w drugiej wyjazdowe zwycięstwo z gliwickim Piastem 2-0, przy czym dałem pograć młodzieży, a obie bramki strzelił Piotr Karłowicz z OKS-u Olsztyn;
- w SP niestety porażka z Legią 2-0
- 1 miejsce w ME;
- faza grupowa LM; po przejściu Videotonu 1-0 (w) i 1-1 (d), Viktorii Pilzno 4-1 (dużo się działo, wygrałem głównie dzięki 2 czerwonym kartkom dla Czechów na początku meczu) i 2-2 (d), a także Litexu Łowecz
2-3 (po katastrofalnych błędach Pareiki; ocena 3.6 mówi sama za siebie) i 3-1 (tutaj grał już Dudek), trafiłem na Real, OM i ManC, czyli najbardziej przerąbaną grupę prawdopodobnie w całej historii LM; wyniki: 2-2 z OM (w) i 1-5 z ManC jak już mówiłem (d);
- efektem mojej polityki transferowej jest także to, że mam 4 grojków w kadrze U-19 i 3 w U-21.
Uff, ale się rozpisałem
Najnowsze posty