Mistrz Ligi gra w LM jako niemistrz ?WTF bug?

Arsey Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.12.2011, 02:05    Pytanie
Witam.

Patch: 12.0.4
Klub: Wisla Krakow

Po paru udanych sezonach i moich osiagach, Polska zajela 13 miejsce w wspolczynniku reprezentacji, co umozliwilo gre 2 druzyn w eliminacjach do ligi mistrzów.

Dlatego chcialbym sie tutaj was wszystkich zapytac:

Dlaczego Polska Zostala przydzielona jako 6 druzyna(widzimy na zdjeciu) do grupy: Najwyzsze Miejsce Baraz (o ile mi wiadomo, to powinno byc 5 automatycznie i 5 z Najwyzsze Miejsce 3 runda kw.)

Dodatkowo, wg wiadomosci ktorej dostalem, pisze, ze 3 druzyny powinny grac w LM, co tez jest bledem.(widac na scr, ponizej)

Poprostu teraz wyszlo tak, ze zadna z polskich druzyn(dwoch), nie gra w rundzie dla mistrzów, tylko dla Najwyzsze Miejsce.

Tak powinno byc? Moim zdaniem nie. Chyba, ze o czym nie wiem, ale bardzo sie interesuje tymi sprawami, dlatego nie moge tego pojac.

Napiszcie prosze swoja spostrzezenia, czy jest to blad gry, czy moje niedopatrzenie zwiazane z jakims szczegolem.

PS. Na poczatku sezonu, oczywiscie, zostalem przydzielony do barazy, z czolowymi druzynami europy ... i wejscie do Fazy Grupowej graniczy z cudem. Druzyna, ktora zajela 2 miejsce w Ekstraklasie wystartowala w Najwyzsze Miejsce 3 runda kw. - czyli prawidlowo.

Pozdrawiam,
Arsey.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.12.2011, 02:07

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
10.12.2011 03:12    #1
Na moje oko zdobywca LM z poprzedniego sezonu nie uzyskał awansu poprzez rozgrywki ligowe, więc aby zgadzała się ilość drużyn w fazie grupowej zaistniała potrzeba przesunięcia jednego zespołu do barażów. Akurat Polska jest najniżej z tych, które zapewniają sobie grę tam i w wyniku tego doszło do takiego przetasowania.

Ale pewny nie jestem, sprawdź kto wygrał w zeszłym roku LM i które miejsce zajął w lidze.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Arsey Partyzant

0
11.12.2011 20:26    #2
Ok, dzieki za szybko info. Ale mam pare niescislosci. Czemu to zostalo wykazane w tej zakladce, skoro ta zakladka oznacza rozlosowanie druzyn na PRZYSZLY rok dopiero, nigdy aktualnie. Po skonczonym sezonie, zawsze jest podsumowanie i wtedy, jest okreslane rozstawienie druzyn na 2 sezony do przodu.

np. Koniec sezonu 2012, w czerwcu zaraz bedzie podliczenie, ktore bedzie obowiazywalo dopiero od sezonu 2013/2014.

Zatem, to raczej nie moze byc traktowane w zaleznosci od wygranego Ligii Mistrzow, bo to jest tylko rozstawienie, bez zaleznosci, kto zdobecie Puchar.

Poprostu widac tutaj jakies rozbieznosci, bo jak to mozliwe, ze mistrz Ligi nie jest rozstawiony jako mistrz kraju tylko jak druzyna, ktora zajela 2,3 lub 4 miejsce.

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
0
11.12.2011 20:42    #3
To jest traktowane w zależności od zwycięzcy Ligi Mistrzów, wtedy po prostu muszą zajść zmiany - zwycięzca LM miałby czekać rok na grę w tych rozgrywkach?
lucasinho.blox.pl

Arsey Partyzant

0
11.12.2011 20:50    #4
Ale, rozstawienie w "przyszlorocznych" rozgrywkach, jak ma miec wzglad JUŻ przed werdyktem o zwyciezcy?

edit.

Zwyciezca przed ogloszeniem rozstawienia zostal Man City, ktory w lidze zajal 2 miejsce.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 11.12.2011 o godz. 20:51

PDrasta Młody aktywista

0
11.12.2011 20:56    #5
Z tego co mi wiadomo, to właśnie zdobywca LM musi grać w grupie, jak zostało powiedziane - nie zajęła miejsca w swojej lidze premiującego do udziału w LM sprawa jest rozwiązywana prosto: mistrz ligi z 12 miejsca[Szkocja] nie gra w grupie, tylko w 3 rundzie kwalifikacyjnej LM a 16[Rumunia] gra w 2 rundzie, zamiast 3. Więc u Ciebie jest błąd, może daj screena, gdzie zaczyna mistrz i vicemistrz Polski, już po rozlosowaniu par.
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Arsey Partyzant

0
12.12.2011 16:57    #6
Mistrz Polski gral w Najwyzsze Miejsce Baraż, wicemistrz Polski gral w Najwyzsze miejsce 3 runda kw.

Teoretycznie, moglibysmy grac ze soba w tej samej rundzie, gdyby Wisla Plock(lol ;d) wygrala z Ajaxem w 3 rundzie ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution