edytor - turniej wakacyjny

emelku Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.01.2012, 14:47    Pytanie
chciałbym zrobić turniej wakacyjny dla najlepszych drużyn np europy środkowo wschodniej na stałe wpisany w kalendarz. Wakacyjny Turniej Prezesa - moja drużyna jako gospodarz grałaby zawsze a do tego 15 innych ekip. Zasady - 4 grupy po 4 drużyny - każdy z każdym w grupie na jednym stadionie, potem faza pucharowa i finał i to wszystko np w 6-10 dni, na potrzeby szybkiego ogrania nowo zakupionych zawodników którzy, jakiegoś prestiżu - przed sezonowej napinki, jakiejś dodatkowej kasy, przeglądu sił itd....

Kto pomoże zacząć?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.01.2012, 15:12

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
09.01.2012 15:15    #1
Nie wiem czy da się to wszystko w 6-10 dni upchnąć.

Robisz to na "czystej" bazie czy na jakimś już zrobionym dodatku?
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

emelku Partyzant

0
09.01.2012 16:14    #2
na czystej pokombinuje :)

Kleyo Ekspert

0
09.01.2012 17:04    #3
Jest kilka metod zrobienia czegoś takiego, ja polecam dodanie jakiemuś krajowi dodatkowego pucharu (Dodaj zasady krajowe->Dodaj do istniejących rozgrywek czy jakoś tak), potem sobie ustawiasz wszystko czego potrzebujesz, zapisujesz i potem w czasie gry musisz wybrać ten kraj aktywny.

Można chyba tak samo zrobić z rozgrywkami kontynentalnymi i to jest chyba nawet lepsze: 1. dodajesz jakiś puchar (dowolna nazwa) ustawiając mu tylko kontynent, bez kraju; 2. klikasz dodaj zasady kontynentalne i nie zmieniając nic innego dodajesz ten puchar wybierając sobie jakie maja być zespoły itp. 3. Potem wystarczy wybrać dowolną ligę z tego dodanego kontynentu i powinno śmigać.

Próbuj, kombinuj, coś powinno Ci z tego wyjść.

emelku Partyzant

0
10.01.2012 09:08    #4
[quote=Kleyo]Jest kilka metod zrobienia czegoś takiego, ja polecam dodanie jakiemuś krajowi dodatkowego pucharu (Dodaj zasady krajowe->Dodaj do istniejących rozgrywek czy jakoś tak), potem sobie ustawiasz wszystko czego potrzebujesz, zapisujesz i potem w czasie gry musisz wybrać ten kraj aktywny.
[/quote]
tak się na pewno nie da. Nie da się bowiem dodać pucharu do rozgrywek krajowych przed sezonem - takie ostrzeżenie przy testowaniu reguł.
Pogrzebalem w edytorze i znalazlem kilka ciekawych rzeczy, otoz skoro w grze
[quote=Kleyo]
Można chyba tak samo zrobić z rozgrywkami kontynentalnymi i to jest chyba nawet lepsze: 1. dodajesz jakiś puchar (dowolna nazwa) ustawiając mu tylko kontynent, bez kraju; 2. klikasz dodaj zasady kontynentalne i nie zmieniając nic innego dodajesz ten puchar wybierając sobie jakie maja być zespoły itp. 3. Potem wystarczy wybrać dowolną ligę z tego dodanego kontynentu i powinno śmigać.
[/quote]
tutaj w sumie też się nie da. przy testowaniu reguł - ilość dni meczowych przeliczana jest na tygodnie i nie da się zrobić 6 meczów w 10 dni :o)

Kleyo Ekspert

0
10.01.2012 10:18    #5
No to trzeba zmienić datę początku sezonu.

Tak jak pisałem 6 spotkań w 10 dni jest ciężko, ale jakoś można się pobawić tym terminarzem i coś wymyślić.

emelku Partyzant

0
10.01.2012 11:23    #6
Tak sobie myślę, że jest jeszcze opcja żeby dodać rozgrywki kontynentalne, z krajami dostarczającymi zespoły - 15 topowych krajów i moją drużynę i zamiast podawać dzień tygodnia w którym są rozgrywane mecze, wpisać na sztywno terminy. Sprawdzę jak wrócę do domu :o)

Kleyo Ekspert

0
10.01.2012 12:13    #7
Właśnie to miałem na myśli :]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.