Wizualizacja a reszta statystyk...

Akontipus Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.01.2012, 19:34    Pytanie
Witam. W moim przekonaniu jeśli chodzi o tryb 3D czyli tzw. wizualizację meczy Fm 2012 zrobił krok wstecz. Oczywiście wszystko wygląda ładniej ale nie w tym rzecz, przecież nikt nie oczekuje grafiki jak w Fifie.
Najbardziej irytujące jest nieodzwierciedlanie tego co można wyczytać z raportu i statystyk.

Przykładowo zdobywam gola po samobójczym trafieniu któregoś z przeciwników. Fajnie, ekstra itd. ale piłka została lekko muśnięta przez tego obrońce a Gk i tak nie miałby szans bo strzał był atomowy z odległości 10 metrów. Miałem też kilka przypadków gdzie piłka po strzale, po rękach GK wpadła do bramki i był O.G. Także kilka razy GK popełnił błąd jak wpuszczając totalną szmatę a w raporcie i po jego nocie wnioskuje, że takie coś nigdy nie miało miejsca
Kolejny przykład to faule. Ile razy już się zdarzyło jak mój ST urwał się obrońcom, wybiegł na wprost bramki, dostał kose od ostatniego obrońcy z tyłu i sędzia nie ukarał tego obrońcy czerwonym kartonikiem. Patrze po meczu w raport i na ocenę sędziego a tu nota 9. Więc albo ktoś tu nie zna przepisów albo tryb 3D źle wygenerował akcje.

Następna rzecz, najbardziej wk..... mnie ja pier...... do c.... pana (przepraszam ale jeszcze nie ochłonąłem po ostatnim k.... meczu) jest naliczanie 100% sytuacji, "połówek" w stosunku do tego co pokazuje tryb 3D. Takich przypadków miałem dziesiątki i zaczynam po prostu tracić wewnętrzny spokój ducha (KUUUUUU...........AAAAA)!!
a) moj ST biegnie niemalże od połowy sam na sam z GK, obroncy za nim jakies 2-3 metry, ten jednak się myli. Patrzę na statystyki a tu naliczyło half chance!! No jakim prawem Panie Silniku??!!
b) świeża sytuacja w meczu z Barcą. Rondon wygrywa pojedynek z Pique, dopada do pilki, jakis 15 metr, prawie na wprost bramki.... Oczywiście posłał piłkę na 50 rząd trybun. Patrze na statystyki..... ani setka, ani połówka.... Przysięgam, nie piłem.
c) z tego co się orientuje to bramka ma spore rozmiary, więc dlaczego strzał z lekko na skos od bramki sam na sam z GK często nie jest liczony jako setka?? Wiadomo GK mógł skrócić kąt itp. ale tego nie zrobił i wystarczyło nie ustrzelić jego klatki piersiowej.

Na koniec prawdziwa gratka!! Później może zloaduje tutaj ten kuriozalny moment. Mianowicie jeden z moich graczy wybiega sam na sam z GK, z sobie tylko znanych powodów zwleka z oddaniem strzału, obrońca dogania go i atakuje wślizgiem od tyłu w polu karnym. Wślizg perfekcyjnie wykonany, jednak przypłaca go kontuzją, piłka mija również bramkarza i przy samym słupku wtacza się do bramki. Gol??!! Bramka??!! Buda??!! NIE!! Rzut rożny!! Nie wierzę, przecieram oczy, sprawdzam z innych ujęć!! "Panie seńdzio gol!! No gol, ino gol!! No weź siem pan ino!!". Jasne, kilka milimetrów, czepiam się. Być może... ale dlaczego mój zawodnik musiał wbiec do bramki żeby podać do wykonawcy rzutu rożnego?? Dziura w siatce?? Być może...ale... ale piłka idealnie toczyła się po linii prostej na wprost słupka, więc to niemożliwe.....
Zaczynam powoli dochodzić do wniosku, że poprzedni FM po 150 tys patchy był o niebo mniej irytujący i bardziej grywalny od tego... tego,... czegoś....

Mieliście takie przypadki czy mój commodore ma jeszcze pluskwę milenijną??

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.