Jak co roku z kolejnym football managerem denerwuje się nie poprawioną zmiennością reputacji klubów. Prowadzę dziewiąty sezon Legię.W trzecim sezonie wygrałem ligę mistrzów co dało mi zastrzyk jakiś 1000 punktów do reputacji klubu. Przez kolejnych pięć sezonów nie udało mi się wygrać niestety LM, więc moja reputacja spadła do 6266 czyli o jakieś 750 punktów ( w tym po ostatnim sezonie aż o 500). Dochodzi do paradoksu ,że Legia i Lech (6180), który przez ostatnie 8 sezonów był co najwyżej drugi w lidze, są na mniej więcej tym samym poziomie reputacji. Wygrywanie mistrzostw Polski (ekstraklasa - 134 punktów) i pucharów Polski (118) nie sprawia nawet w najmniejszym stopniu tego, że klub jest bardziej renomowany. Nie wiem dlaczego w FM można zdobyć punkty do reputacji wygrywając tylko ligę mistrzów, ligę europejską, ewentualnie będą w finale tych rozgrywek. Przecież wspomniany przez ze mnie Lech dostał na starcie gry jakieś 300 punktów za bycie w 1/16 LE ( w FM 11 miał 6000 ,a w FM 12 6350). Ja od 8 sezonów dochodzę co najmniej do 1/8 LM i reputacja mi się nie zwiększa. Rozumiem ,że wielkim klubom z możnych lig reputacja nie powinna rosnąć od ćwierćfinału LM czy LE, ale przeciętnym klubom... Nie znam innych sposobów na zwiększenie reputacji . Nie wiem czy jeśli nawiążę współpracę klubem filialnym, w celu poprawienie reputacji klubu zagranicą, to to coś da bo nie znaleźć nigdy odpowiedniego klubu... Liczę ,w każdym razie ,że w FM 2013 reputacja klubu będzie zmieniała się bardziej realnie!
Najnowsze posty