Reputacja

matejand Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.02.2012, 13:36    Pytanie
Jak co roku z kolejnym football managerem denerwuje się nie poprawioną zmiennością reputacji klubów. Prowadzę dziewiąty sezon Legię.W trzecim sezonie wygrałem ligę mistrzów co dało mi zastrzyk jakiś 1000 punktów do reputacji klubu. Przez kolejnych pięć sezonów nie udało mi się wygrać niestety LM, więc moja reputacja spadła do 6266 czyli o jakieś 750 punktów ( w tym po ostatnim sezonie aż o 500). Dochodzi do paradoksu ,że Legia i Lech (6180), który przez ostatnie 8 sezonów był co najwyżej drugi w lidze, są na mniej więcej tym samym poziomie reputacji. Wygrywanie mistrzostw Polski (ekstraklasa - 134 punktów) i pucharów Polski (118) nie sprawia nawet w najmniejszym stopniu tego, że klub jest bardziej renomowany. Nie wiem dlaczego w FM można zdobyć punkty do reputacji wygrywając tylko ligę mistrzów, ligę europejską, ewentualnie będą w finale tych rozgrywek. Przecież wspomniany przez ze mnie Lech dostał na starcie gry jakieś 300 punktów za bycie w 1/16 LE ( w FM 11 miał 6000 ,a w FM 12 6350). Ja od 8 sezonów dochodzę co najmniej do 1/8 LM i reputacja mi się nie zwiększa. Rozumiem ,że wielkim klubom z możnych lig reputacja nie powinna rosnąć od ćwierćfinału LM czy LE, ale przeciętnym klubom... Nie znam innych sposobów na zwiększenie reputacji . Nie wiem czy jeśli nawiążę współpracę klubem filialnym, w celu poprawienie reputacji klubu zagranicą, to to coś da bo nie znaleźć nigdy odpowiedniego klubu... Liczę ,w każdym razie ,że w FM 2013 reputacja klubu będzie zmieniała się bardziej realnie!

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.02.2012 14:17    #1
Pamiętasz kto grał 5 lat w finale LM? Milan i Liverpool. Jeden z gorszych finałów swoją drogą. A gdzie jest teraz Milan? Za przeproszeniem pasuje do LM jak pieść do nosa... zwłaszcza w ostatnich latach, bo teraz odradza się i w lidze i w europejskich rozgrywkach. Ale nie tak dawno nie było go wcale w tych rozgrywkach. Liverpool przez pewne zawirowania nie wywalczył nawet prawa gry w europejskich rozgrywkach. Cóż. Czas jest brutalny i nie wspomina dawnych zwycięzców. Ale na pewno dziwne są wypłaty do reputacji. Zdarza się, że czołowa drużyna dostaje mniej za np. 3. miejsce niż beniaminek za mistrzostwo 2. ligi.

Pytanie też jak się rozwinęła Ekstraklasa przez blisko dekadę? Niewątpliwie, dziwne. Ale takie są uroki grania... w ligach, nazwijmy je, rozwijającymi się.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

PDrasta Młody aktywista

0
18.02.2012 14:25    #2
Racja, spójrzmy na ligę norweską np. tak kluby do spadku nawet mają wysokie reputacje, co na prawdę nie odzwierciedla ich potencjału. Lechią gram 5 sezon, mam 4/4 mistrzostwa i 2/4 Puchary Polski + 4/4 SPP Ekstraklasy. 3x grupa LM, 1x grupa LE raz doszedłem do ćwierćfinału LE, w tym 5 sezonie awansowałem na !! 3 pozycję w kraju, na czele niezmiennie Lech, który przez te 4 lata raz grał w grupie LE[4 miejsce] oraz raz zajął 5 miejsce w lidze, co nie dawało mu awansu do europejskich pucharów.W pucharach coś ugram to się odezwę, jak nie zapomnę:) pozdrawiam
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Akontipus Partyzant

0
18.02.2012 16:29    #3
[quote=Jacko]Pamiętasz kto grał 5 lat w finale LM? Milan i Liverpool. Jeden z gorszych finałów swoją drogą. A gdzie jest teraz Milan? Za przeproszeniem pasuje do LM jak pieść do nosa... zwłaszcza w ostatnich latach, bo teraz odradza się i w lidze i w europejskich rozgrywkach. Ale nie tak dawno nie było go wcale w tych rozgrywkach. Liverpool przez pewne zawirowania nie wywalczył nawet prawa gry w europejskich rozgrywkach. Cóż. Czas jest brutalny i nie wspomina dawnych zwycięzców. Ale na pewno dziwne są wypłaty do reputacji. Zdarza się, że czołowa drużyna dostaje mniej za np. 3. miejsce niż beniaminek za mistrzostwo 2. ligi.

Pytanie też jak się rozwinęła Ekstraklasa przez blisko dekadę? Niewątpliwie, dziwne. Ale takie są uroki grania... w ligach, nazwijmy je, rozwijającymi się. [/quote]

Z tego co mowisz to do Realu w Fmie 2012 powinni przychodzic gracze pokroju co najwyzej Defoe albo Lewandowski bo przecież ostatnio wygrali ligę 4 lata temu a w LM w końcu udało im sie przejść pierwszą fazę play offow. W tym sezonie zapewne wygrają ligę a w LM sporo namieszają ale to dopiero w tym. Rozumiem, iz sama reputacja Ronaldo, Kaki i Ikera oraz La Liga podwyższa reputacje klubu ale powinni byc za przeproszeniem w "ciemnej d...." a cały czas są na topie. Moim zdaniem właśnie taki klub jak Legia powienien dostawać ekstra punkty. Taki mały klub jak Legia wzbudzilby wieksze zainteresowanie niz po raz kolejny wygrywajaca Barca, Milan czy MU, szczególnie jesli by to bylo w lepszym stylu niż gra np. teraz APOEL. Oczywiscie nie twierdze, ze Legia po takich sukcesach powinna byc drugim Realem czy Manchesterem ale reputacje Porto albo Celticu spokojnie powinni miec a nie bić się z Lechem i Wisłą. PZDR

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.02.2012 o godz. 16:30

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.