Klasa zespołu a styl gry.

Valdi91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.02.2012, 05:15    Pytanie
Witam serdecznie.

Zastanawiam się nad pewną zależnością w FM 2012. Czy klasa zespołu wiąże się ze stylem gry, jaki powinniśmy do niego dobrać? Chodzi mi o to, iż style płynny i bardzo płynny są przeznaczone dla zgranych i rozumiejących się na boisku zespołów, ale słaby zespół też może być zgrany. Czy mimo wszystko styl płynny/bardzo płynny zarezerwowany jest jedynie dla drużyn walczących o najwyższe cele, z największymi nazwiskami światowego futbolu? Czy prowadząc słabszy klub, gdzie nie wymienia się całej 11 lub znacznej jej części po każdym sezonie również mogę pozwolić sobie na granie stylem płynnym czy bardzo płynnym, i osiągać tym dobre wyniki? Czy też wymaga on czegoś, z czym kopacze z niższych klas rozgrywkowych sobie nie poradzą?

Lucas. Partyzant

0
26.02.2012 08:31    #1
Nie jest tak, że zespół z klasy światowej musi grać płynnie, jednak jest to wtedy dużo łatwiejsze, bo zawodnicy mają większe umiejętności i łatwiej jest im się zgrać.

jimiH1967 Młody aktywista

0
26.02.2012 13:48    #2
Zapytam tu, żeby nie zakładać nowego tematu. Skoro gram już Liverpoolem 4 sezon i walcze o najwyższe cele, skład mam już bardzo dobry, to dobrze byłoby zmienić filozofię na płynną, a później bardzo płynną?

wietnam Partyzant

0
26.02.2012 14:02    #3
Ja zawsze od początku gry ustawiam na płynną a nawet bardzo płynną. Jeżeli nie robisz wielu transferów to Twój skład jest w miarę zgrany.

loswariatos Młody aktywista

0
26.02.2012 18:56    #4
Im płynniejszy styl gry tym większa swoboda taktyczna i gra przy przeciwniku ustawiona wszystkim piłkarzom. Lepsi piłkarze wykorzystają to pozytywnie, gorsi będą podejmować złe decyzje i się prędzej pogubią niż coś wskórają.

Użytkownik uznał post za pomocny

meglio fascista che frocio

Valdi91 Młody aktywista

0
26.02.2012 19:12    #5
Ok, dzięki, już mniej więcej rozumiem, o co w tym chodzi. Jeszcze jedno pytanie na konkretnych przykładach: Czy używanie stylu płynnego w takich klubach jak Leeds United czy Legia Warszawa przy w miarę stałych składach jest ryzykowne, czy mogę używać go ze spokojem?

Akontipus Partyzant

0
26.02.2012 19:55    #6
Sądzę, że nie tylko chodzi tu o zgranie i klasę ale także o rodzaj graczy. Powiedzmy, iż mamy podobnych klasą obrońców Howedesa i Hummelsa to pomimo wszystko płynny styl pasuje bardziej do tego drugiego bo potrafi tez rozgrywać. To samo się tyczy WBow; powiedzmy Abidala i Marcelo, ten drugi się bardziej nadaje na "wycieczki" pod pole karne rywala. Gdy zwiększasz płynność to zauważ, ze mentalność strikerom lekko się zmniejsza a obrońcom zwiększa, pressing podnosi się wszystkim i tak samo kreatywność. Ja używam, płynnej gry gdy mam WBow jak Jose Angel i Montoya i przynajmniej jednego stopera nadającego sie na Ball Playing Defendera. Zauwazylem także lepsza grę w pressingu na płynnej lub bardzo płynnej grze. PZDR

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution