[quote=repus]Witam was, mam otóż problem z obrońcami. Idzie sobie taki pan z dryblingiem 7 wjeżdża pomiędzy moich 3 obrońców z odbiorem i kryciem około 17 i strzela bramkę. Ja jakoś takiego szczęścia nie mam.
Morale wysokie to nie wiem o co może chodzić. [/quote]
Wiesz, o takim problemie można by pisać książki. Ja mam problem ze skutecznością już szósty sezon a miałem badź mam strikerow pokroju 31 letnich Teveza, Torresa czy młodych Muniaina, Fierro na regenach mutantach kończąc. Grałem juz 3 taktykami i wszytskie byly ofensywn, więc logicznych wytlumaczeń nie mam. A pewnie jakiś "ekspert" z FM-base wymieniłby ze 120 powodów typu motywacja, konferencje, nastawienie itp duperele.
Wracając do Twojego pytania, to oczywiście jest kilka czynników. Motywacja jest bardzo ważna o ile nie najważniejsza. Druga sprawa to nastawienie/mentalność. Jak grasz zbyt ofensywnie, szczególnie na wyjeździe Twoi ( i moi ) obrońcy zachowują się jak makiety. Kolejny powód to może być np brak zgrania, kupiłeś 2 nowych, dobrych DC ale potrzebują czasu na zaaklimatyzowanie, zwłaszcza jeśli mówią w innym języku niż reszta. No i ważne są polecenia indywidualne dla przeciwników. Jeśli widzisz gościa ze słabą techniką i dryblingiem, daj mu pressing i ostre wślizgi.
Co do linii obrony to się nie zgadzam. Osobiście gram od 6 sezonów raczej wysuniętą linią i tarce około 0,4 bramki na mecz. Jeśli już dostaje bramki to po debilnych wybiciach obrońców kompa które dziwnym przypadkiem idealnie spadają pod nogi strikerów. Zgadzam się co do zwrotności i szybkości bo jeśli np wystawisz wysoko Ballesterosa na przeciwko jakiegoś sprintera nawet z drb 7 to będzie kłopot.
Ogólnie polecam uzbroić się w cierpliwość, gdyż według mnie, dawno nie wydano tak "złośliwego" FMa. Ogólnie jakieś 80% które przegrywam lub remisuje, to są mecze gdzie większość powinienem wygrać jakieś 3-0,3-1. Niedawno w meczu Liverpoolu widziałem, iż mają 23 "obramowania bramki" w sezonie. Co tam, 23 woodworki to moje najmniejsze osiągnięcie. Najwięcej miałem 37 w samej lidze. Jaki powód?? Taki sam jak "Idzie sobie taki pan z dryblingiem 7 wjeżdża pomiędzy moich 3 obrońców z odbiorem i kryciem około 17 i strzela bramkę". PZDR
PS. Właśnie wygrałem u siebie 1-0 z Herculesem. 40 strzałów, 6 setek, 3 słupki, 16 half chance. Atak i pomoc Torres-Mata-Fierro/ Thiago, Ganso, Martinez. Wiekszość graczy byla "happy" lub "motivated" po mojej przemowie przedmeczowej. Cuda na kiju, Czar PGRów....
Najnowsze posty