Polecenia indywidualne

Tybalt Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.03.2012, 20:46    Pytanie
Czy ustawianie suwaków na rzadko-często w poleceniach indywidualnych piłkarzy zależy od ich umiejętności czy pozycji na której się znajdują?

Przy jakich atrybutach i jakiej ich wysokości należy ustawiać np. rajdy z piłką, podania, dośrodkowania itd. na często bądź rzadko?

Nigdzie nie mogę znaleźć tematu, który by jakoś w miarę obrazowo przedstawiał atrybuty.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.03.2012, 20:46

Jeśli pomogłem kliknij "+".

repus Młody aktywista

0
14.03.2012 20:52    #1
To wszystko zależy od taktyki, jak chcesz by grali piłką a nie robili rajdy no to ustawiasz "rajdy z piłką" rzadko. Jednak jeśli jest to piłkarz typu Ronaldo czy Messi to warto ustawić suwak pod niego.
Na przykład OPŚ to typowy rozgrywający więc powinien mieć "prostopadłe podania" na często a Defensywny pomocnik raczej nie będzie miał rajdów z piłką na często. To oczywiste.
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Tybalt Partyzant

0
14.03.2012 21:01    #2
No tak, ale czy warto zmieniac domyslne ustawienia np. lisa pola karnego zeby strzelal czesto z dystansu?

repus Młody aktywista

0
14.03.2012 21:13    #3
LPK raczej nie powinien strzelać z dystansu, on ma wykańczać akcję z lini pola karnego lub w sytuacjach sam na sam. jak już to na "czasami" choć ja preferuję "rzadko". Ale to twó wybór.
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Tybalt Partyzant

0
14.03.2012 21:34    #4
[quote=repus]LPK raczej nie powinien strzelać z dystansu, on ma wykańczać akcję z lini pola karnego lub w sytuacjach sam na sam. jak już to na "czasami" choć ja preferuję "rzadko". Ale to twó wybór.[/quote]

No tak ale jesli ma strzaly z dystansu na 15 to co nie warto?

witja Partyzant

0
15.03.2012 07:44    #5
Warto, ale bywa różnie.
Ja preferuje system; słaba drużyna - ścisła dyscyplina,
lepsza drużyna - niech sobie szukaja gry i siebie nawzajem.
Wiadomo, że grając Sandecją nie można sie po nich spodziewać gry od nogi do nogi, wychodzenia na pozycje i bóg wie czego jeszcze. Niech grają składnie, skutecznie i przyjemnie dla oka. Natomiast jak prowadzisz jakikolwiek klub z najlepszych lig, atrybuty zawodników też są wyższe. Ich błyskotliwość, gra bez piłki, wychodzenie na pozycje czy drybling z automatu sprawiają, że taki zawodnik może a nawet powinien szukać gry. Jak już kolega wyżej zauważył, taki CR7 czy Messi jedną akcją może przesądzić o losach meczu.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.03.2012 o godz. 07:44

loswariatos Młody aktywista

0
16.03.2012 11:40    #6
[quote2=Tybalt]
No tak ale jesli ma strzaly z dystansu na 15 to co nie warto?[/quote2]
Warto, jeśli często znajduje się w sytuacji gdzie Twoim zdaniem oddanie strzału może przynieść korzyść. Poobserwuj mecz :)
meglio fascista che frocio

Azi Partyzant

0
16.03.2012 11:44    #7
[quote2=Tybalt][quote=repus]LPK raczej nie powinien strzelać z dystansu, on ma wykańczać akcję z lini pola karnego lub w sytuacjach sam na sam. jak już to na "czasami" choć ja preferuję "rzadko". Ale to twó wybór.[/quote]

No tak ale jesli ma strzaly z dystansu na 15 to co nie warto?[/quote2]
Jeżeli ma słabą siłę to ten strzał i tak będzie zbyt lekki aby zaskoczyć bramkarza. Sam mam zawodnika, który ma strzały z dystansu 14 ale siłę na poziomie 6. Efekt jest taki że jeżeli strzał jest celny to i tak łapie/wybija go GK.

Tybalt Partyzant

0
18.03.2012 02:25    #8
Właśnie, też mam takiego zgrywusa co to niby ma strzały na 15 z dystansu, a uderza jak panienka.

No ale ponawiam pytanie:
Przy których atrybutach i jakiej ich wysokości należy ustawiać np. rajdy z piłką, podania, dośrodkowania itd. na często bądź rzadko?

Guezmir Młody aktywista

0
19.03.2012 13:23    #9
Moim zdaniem warto modyfikować polecenia indywidualne. Ktoś czegoś nie potrafi, to po co ma to robić, ktoś inny potrafi coś ekstra - niechaj to robi. Upierdliwe jest jedynie to, że przed każdym meczem trzeba przeglądać te ustawienia. Przecież nie gramy zawsze w tym samym składzie i ustawieniu. Ale warto!
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution