Taki nietypowy problem. Parę miesięcy temu ściągnąłem sobie dodatek do FM2012 z grywalną 4 ligą polską. Zmodyfikowałem dodatek usuwając z 4. ligi śląskiej jeden z klubów, a na jego miejsce tworząc zupełnie nowy, amatorski klub z malutkim stadionem (500 miejsc stojących, ale dobrą możliwością rozbudowy - bodajże do 15 tys. już nie pamiętam), z kiepskimi obiektami itd. Zacząłem grę tym klubem - gra wygenerowała w klubie beznadziejnych piłkarzy (PA poniżej 10), ale sprowadziłem kilku piłkarzy z wolnych transferów i udało mi się po pierwszym sezonie awansować do 3 ligi. Klub stał się półzawodowy, sprowadziłem kilka nowych twarzy. W drugim sezonie klub dobrze sobie radził w Pucharze (odpadł w 9 rundzie z Wisłą) oraz wbrew oczekiwaniom także w lidze (przez cały sezon od 2 do 5 miejsca). Dobra forma zespołu po odpadnięciu z Pucharu (8 wygranych z rzędu) oraz korzystne wyniki innych meczy doprowadziły do tego, że przed ostatnim meczem sezonu mój zespół był na 2 miejscu w tabeli ze stratą 2 punktów do 1 miejsca, a mecz był wyjazdowy z zespołem zajmującym 1 miejsce. Chłopcy spisali się znakomicie i wygrali mecz 3:1 awansując tym samym do 2 ligi. W tym momencie klub borykał się z małymi problemami finansowymi (stan konta na minusie), ale zarząd postanowił rozbudować (za jakieś 150 tys. euro) stadion o 152 miejsca siedzące, co skutkowało czasowym zmniejszeniem pojemności stadionu o 25 miejsc. I tak wyglądała sytuacja w maju. W czerwcu po ogłoszeniu terminarza na nowy sezon klub zmienił status na profesjonalny, a pojemność stadionu w niewyjaśniony sposób zwiększyła się do 2837 miejsc (+25 miejsc wyłączonych na czas rozbudowy). Nadal trwa rozbudowoa o 152 miejsca siedzące (koniec w listopadzie). Czy to jest normalne, czy to jakiś błąd? Bo nie wiem jakim cudem z dnia na dzień przybyło na stadionie miejsc.
//Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.05.2012, 12:50
Najnowsze posty