Nagły wzrost liczby miejsc na stadionie

sdms Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.05.2012, 12:46    Pytanie
Taki nietypowy problem. Parę miesięcy temu ściągnąłem sobie dodatek do FM2012 z grywalną 4 ligą polską. Zmodyfikowałem dodatek usuwając z 4. ligi śląskiej jeden z klubów, a na jego miejsce tworząc zupełnie nowy, amatorski klub z malutkim stadionem (500 miejsc stojących, ale dobrą możliwością rozbudowy - bodajże do 15 tys. już nie pamiętam), z kiepskimi obiektami itd. Zacząłem grę tym klubem - gra wygenerowała w klubie beznadziejnych piłkarzy (PA poniżej 10), ale sprowadziłem kilku piłkarzy z wolnych transferów i udało mi się po pierwszym sezonie awansować do 3 ligi. Klub stał się półzawodowy, sprowadziłem kilka nowych twarzy. W drugim sezonie klub dobrze sobie radził w Pucharze (odpadł w 9 rundzie z Wisłą) oraz wbrew oczekiwaniom także w lidze (przez cały sezon od 2 do 5 miejsca). Dobra forma zespołu po odpadnięciu z Pucharu (8 wygranych z rzędu) oraz korzystne wyniki innych meczy doprowadziły do tego, że przed ostatnim meczem sezonu mój zespół był na 2 miejscu w tabeli ze stratą 2 punktów do 1 miejsca, a mecz był wyjazdowy z zespołem zajmującym 1 miejsce. Chłopcy spisali się znakomicie i wygrali mecz 3:1 awansując tym samym do 2 ligi. W tym momencie klub borykał się z małymi problemami finansowymi (stan konta na minusie), ale zarząd postanowił rozbudować (za jakieś 150 tys. euro) stadion o 152 miejsca siedzące, co skutkowało czasowym zmniejszeniem pojemności stadionu o 25 miejsc. I tak wyglądała sytuacja w maju. W czerwcu po ogłoszeniu terminarza na nowy sezon klub zmienił status na profesjonalny, a pojemność stadionu w niewyjaśniony sposób zwiększyła się do 2837 miejsc (+25 miejsc wyłączonych na czas rozbudowy). Nadal trwa rozbudowoa o 152 miejsca siedzące (koniec w listopadzie). Czy to jest normalne, czy to jakiś błąd? Bo nie wiem jakim cudem z dnia na dzień przybyło na stadionie miejsc.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.05.2012, 12:50

techniczny Młody aktywista

0
31.05.2012 13:51    #1
mi do głowy przychodzi tylko takie wyjaśnienie, że klub aby otrzymać licencję na daną klasę rozgrywkową musi mieć stadion o określonej minimalnej liczbie miejsc. gra pewnie wymusza z automatu taką niby rozbudowę, bo inaczej mimo awansu musiałbyś dalej grać w niższej klasie.

sdms Partyzant

0
31.05.2012 15:28    #2
Możliwe. Spradziłem, że wszystkie kluby w 2 lidze zachodniej mają minimum 2000 miejsc za wyjątkiem jednego klubu (Orkan Rumia -1280 miejsc). Na wschodzie podobnie - tylko Puszcza Niepołomnice ma 1000 miejsc. Wniosek - być może trzeba mieć minimum 1000 miejsc. Tylko zastanawia mnie za co ta rozbudowa? Czy była uwzględniona w tych 150 tys. euro wydanych na krzesełka? Bo żadnej informacji o dodaniu 2000 miejsc nie było. Jak dostałem info o rozbudowie to później na pewno pisało, że jest 475 miejsc na stadionie (25 wyłączonych z użycia). A później już żadnej innej informacji o rozbudowie nie dostałem. Dlatego strasznie dziwna sytuacja.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.05.2012 o godz. 15:28

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution