A-League - awans do azjatyckiej LM

misiek993 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.06.2012, 14:50    Pytanie
Gram Wellington Phoenix w australijskiej A-League. Idzie mi bardzo dobrze w lidze, ale nie mogę grać w azjatyckiej lidze mistrzów. Po zajęciu drugiego miejsca i wygraniu play-offów w następnym sezonie w azjatyckiej LM grały dwa inne zespoły z mojej ligi. W kolejnym zająłem pierwsze miejsce a mimo to znowu nie było mnie w losowaniu grup LM. O co tu chodzi? Może mieć to związek z tym, że Wellington Phoenix to klub z Nowej Zelandii? Ale gra w lidze australijskiej należącej do strefy AFC. Nie wiem co jest grane, proszę o pomoc. Chcę się sprawdzić w tych rozgrywkach a gra mi to uniemożliwia.

loswariatos Młody aktywista

0
21.06.2012 20:06    #1
Nie mam pozytywnych informacji : Wellington Phoenix, jest klubem nowozelandzkim. Nowa Zelandia należy do OFC, więc nie może grać w rozgrywkach organizowanych przez AFC.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.06.2012 o godz. 20:08

meglio fascista che frocio

misiek993 Partyzant

0
21.06.2012 22:54    #2
Ale to jest trochę niezrozumiałe. Klub bierze udział w rozgrywkach australijskich, z których zespoły dostają się do rozgrywek azjatyckich. A kluby nowozelandzkie(np. Auckland, Waitakere) biorą udział w lidze mistrzów Oceanii, Wellington Phoenix natomiast nie. To jest bardzo niesprawiedliwe dla klubu(o ile tak jest też w rzeczywistości), bo nie mogą brać udziału w żadnych rozgrywkach kontynentalnych - ani tych z którego pochodzą ani na którym grają. Porąbane to.

sebastiano399 Partyzant

0
22.06.2012 18:25    #3
Twoja drużyna wolała grac w lepszej poziomem rozgrywkach australijskiej ligi. Pozwolili im, ale powiedzieli, że jak zajmą miejsce premiowane awansem do pucharów to nie będą mogli grac. Coś za coś. Tak w rzeczywistości w Europie jest z klubem FC Vaduz, który nie leży w Szwajcarii a gra w tamtejszej lidze.

loswariatos Młody aktywista

0
22.06.2012 20:21    #4
W azjatyckiej Champions League nie mogą też grać dwa kluby z Singapuru i jakiś z Korei. Przynajmniej tak jest napisane na wiki. Ogółem odbywały się jakieś rozmowy w 2009 roku i AFC byłaby skłonna się zgodzić, ale pod paroma warunkami, np: zarejestrowanie klubu w Australii, liczba obcokrajowców(nie-australijczycy) taka sama jak w reszcie zespołów A-League. Z tego co widać na dzień dzisiejszy - nic z tego nie wyszło.
meglio fascista che frocio

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution