Kwestia reputacji managera

clicers Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.06.2012, 12:03    Pytanie
Witam,

od kilku sezonów prowadzę West Ham, z którym awansowałem do Premiership, gdzie zajmowałem odpowiednio 2,4 i 3 miejsce oraz dotarłem od półfinału LM i w następnym sezonie do ćwierćfinału LM. Jednak moja reputacja jako managera jest cały czas krajowa, tak samo jak klubu ( wyższą ma np. Everton, który cały czas tuła się w dolnych rejonach tabeli). Czym to jest spowodowane ?

szynaBKS Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.06.2012 23:17    #10
zaczynając z reputacją niedzielny piłkarz po 4 latach w ŁKS-ie gdzie 1 sezon skończyłem na 14 miejscu, 2 na 3, 3 na 4 wraz z pucharem Polski, oraz w czwartym kończąc z mistrzostwem Polski oraz mając za sobą awans do ćwierćfinału ligi europejskiej to gdy zgłaszałem zainteresowanie Wisłą,
Lechem czy Polonią Wwa, zawsze kończyło się wyśmianiem, jednak propozycje złożył mi europejski gigant w postaci Otelul Gałacz którą przyjąłem i jak narazie jest miło :) myślę że to pokazuje jak bardzo ważna jest jednak reputacja początkowa w trakcie dalszej kariery, swoją drogą liga rumuńska bardzo ciekawa, drużyny grają dzikimi ustawieniami w porównaniu z panującymi "trendami", jednak moje diamentowe 442 zdaje egzamin, chociaż w sumie je też można nazwać dzikim ustawieniem ;)

kaseta1 Partyzant

0
29.06.2012 23:18    #11
Reputacja startowa musi być dostosowana do reputacji klubu. Wybierając 'niedzielnego piłkarza' i Manchester United musimy liczyć się z tym, że piłkarze będą olewać nasze rozmowy motywacyjne. Zacząłem jako bezrobotny 'niedzielny piłkarz' i po wygraniu Pucharu Narodów Afryki z Algierią, dwukrotnie Bundesligi, trzykrotnie Pucharu Niemiec i dwukrotnie superpucharu Niemiec z Fortuną Dusseldorf osiągnąłem reputację światową. Co nie zmienia faktu, iż gdybym zgłosił się z podaniem o pracę do klubu o reputacji globalnej zostałbym wyśmiany.

Valdi91 Młody aktywista

0
30.06.2012 01:13    #12
[quote="szynaBKS"]zaczynając z reputacją niedzielny piłkarz po 4 latach w ŁKS-ie gdzie 1 sezon skończyłem na 14 miejscu, 2 na 3, 3 na 4 wraz z pucharem Polski, oraz w czwartym kończąc z mistrzostwem Polski oraz mając za sobą awans do ćwierćfinału ligi europejskiej to gdy zgłaszałem zainteresowanie Wisłą,
Lechem czy Polonią Wwa, zawsze kończyło się wyśmianiem[/quote]

To dziwne, ponieważ ja z doświadczeniem 'niedzielnego piłkarza' po 3 sezonach w Lechii (tyle potrzebowałem, by wygrać wszystkie krajowe trofea) i krótkim epizodzie w reprezentacji dostałem ofertę z Aston, a po 2-3 TYGODNIACH (zdążyłem ledwie zbudować nowy sztab szkoleniowy) poszedłem prosto do Chelsea. Tutaj nie mówię, że mam nie wiadomo jakie reakcje na rozmowy motywacyjne, ale niejednokrotnie odwracali już losy meczu. Najgorzej jest z tym w przerwie, na 'jest dobrze, ale potraficie lepiej' nie reagują w ogóle. Ale jak im spuszczę burę lub pochwalę to reagują prawie wszyscy.

Zgadzam się z kaseta1, prowadząc klub z niższą reputacją, z doświadczeniem 'niedzielnego piłkarza' ciężko od razu przebić się gdzieś wyżej, mimo wysokiej reputacji managera. W innej rozgrywce prowadziłem Tottenham, miałem reputację kontynentalną, ale kiedy mnie zwolnili szczytem możliwości był średniak Championship, o Premier League mogłem zapomnieć. Dziwnie jest to zrobione. Wystarczy spojrzeć co się dziś w piłce dzieje - Villas-Boas o mało co nie pozbawił Chelsea europejskich pucharów, a przecież jest to klub liczący się w walce o mistrza. Mimo to jest faworytem do objęcia zespołu z wysokimi ambicjami i aspiracjami na LM - Tottenham'u. A w FM to wystarczy przeczytać post kolegi nieco wyżej - obfite sezony w Man U, przygoda w polskiej lidze i co się okazuje, powrót na szczyt niemożliwy.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.