Stabilność formy i ważne mecze.

chinczol Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.07.2012, 16:39    Pytanie
Witam. Ostatnio sporo zastanawiałem się nad istotą tych ukrytych atrybutów i ich faktycznym znaczeniem dla gry piłkarza. Wiadomo że stabilność formy odgrywa bardzo ważną role u piłkarza. Genie przedstawia to w taki sposób że przykładowo piłkarz z wartością stabilności formy na poziomie 15 rozegra 15 na 25 spotkań z pełnym CA, z tym że atrybuty fizyczne nie mają tutaj znaczenia bo podobno one są "niezmienne". Jestem ciekaw co zmienia się u piłkarza podczas własnie tych słabszych meczów. I gdy naszemu zawodnikowi przypada okres słabszych spotkań, czy podczas nich możemy byc pewni że np napewno nie strzeli bramki, lub nie pośle asysty? Mając np dwóch zawodników do wyboru na tą samą pozycje. Pierwszy odrobine lepszy ale ze stabilnością formy przykładowo 13, drugi nieznacznie gorszy ze stabilnością 16, którego należy wybrać? Moim zdaniem tego u którego lepiej wyglądają poszczególne kluczowe atrybuty, gdyż przecież każdy stosuje rotacje i może się zdarzyć ze owy zawodnik swoje "słabsze dni" przesiedzi na ławce, lub gdy zauwazymy to w meczu, zostanie wpore zmieniony. Drugi atrybut czyli "wazne mecze" jest dla mnie jeszcze większą zagadką. Zupełnie nie zdefiniowany, ponieważ które mecze mozna nazwać ważnymi? Finały pucharów, mecze z najwiekszymi wrogami? Ale przeciez przykładowo ćwierćfinały i półfinały pucharów również są ważne, podobnie jak np walka o jakąś konkretną pozycje ligową zapewniającą np udział w LM, wtedy grając z jakimś słabeuszem również jest to ważny mecz. Nie mam zupełnie pojęcia na co wpływa ten atrybut, bo czy piłkarz bardzo dobry z niską wartośćią tego atrybutu będzie grał zawsze kiche w owych ważnych meczach?? I na odwrót, jeśli ma wysoką wartość to czy możemy być pewni że np w finale LM poprowadzi nas do zwycięstwa? Odnosze wrażenie że ten atrybut musi współgrać jeszcze z jakims innym. Pamietam miałem kiedys piłkarza u którego wynosił on 12, czyli wsumie nie wiele, ale mój scout w raporcie zawsze mówił że piłkarz dobrze czuje się w ważnych meczach co było dla mnie dziwne. O ile stabilność formy da się sensownie wytłumaczyć o tyle atrybutu ważne mecze nie moge jak narazie rozkminić.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution