Dylemat z reputacją.

qaznr Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.07.2012, 11:47    Pytanie
Cześć,
Od kilku lat prowadzę Legię (takie tam robienie z Polski potęgi ;p). Mam obecnie przerwę między sezonami 2015/2016. Jak do tej pory zawsze wygrywałem ligę i w pierwszym sezonie reputacja klubu wzrosła (według tego podsumowania na koniec sezonu, w gwiazdkach tego nie było widać). Jednak później reputacja zaczęła spadać (także w podsumowaniu) i to mimo regularnej grze w LM (w ostatnim sezonie nawet jakoś prześlizgnąłem się do półfinału). Natomiast Lech dzielnie trzyma się na 1. miejscu jeśli chodzi o reputację polskich klubów (żadnych sukcesów zarówno w Polsce, jak i w Europie), reputacja ligi sukcesywnie wzrasta. Co do diaska jest z tą reputacją?

repus Młody aktywista

0
10.07.2012 11:52    #1
Tak właśnie jest niestety ... Zrób taki trik że dojdź do fazy grupowej LM i odpadnij z 3 miejsca , jeśli masz silny zespół a powinieneś to wygraj LE , wtedy podskoczy ci o wiele bardziej niż gdybyś doszedł do 1/2 finału LM

A tak od siebie to sam prowadziłem Legię , odszedłem w sezonie 2016/2017 po dojściu do finału LM , uznałem że jest nudno mieć co rok mistrza , odszedłem ratować chelsea która po połowie sezonu była na 13 miejscu , wybiłem ją na 3 miejsce na koniec a teraz buduję Real Madryt od nowa. W tym czasie moją Legie wyprzedali , wszyscy odeszli za grubą kasę a Legia po 6 letniej dominacji straciła mistrza , odpadła w PP z Podbeskidziem i Arką i takie tam

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.07.2012 o godz. 11:56

Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Valdi91 Młody aktywista

0
10.07.2012 12:59    #2
[quote="repus"]A tak od siebie to sam prowadziłem Legię , odszedłem w sezonie 2016/2017 po dojściu do finału LM , uznałem że jest nudno mieć co rok mistrza , odszedłem ratować chelsea która po połowie sezonu była na 13 miejscu , wybiłem ją na 3 miejsce na koniec a teraz buduję Real Madryt od nowa. W tym czasie moją Legie wyprzedali , wszyscy odeszli za grubą kasę a Legia po 6 letniej dominacji straciła mistrza , odpadła w PP z Podbeskidziem i Arką i takie tam [/quote]

To samo miałem u siebie w Lechii. Z czołowego ligowego klubu, który udało mi się zbudować, po moim odejściu nowy trener wszystkich posprzedawał, i już w 2. sezonie za jego kadencji Lechia miała problemy dobić do pierwszej 4. w tabeli.

A co do reputacji, to jest to jakoś kijowo zrobione, była o tym mowa w wielu tematach. Choćby Lech spadł do 2. Ligi a Ty byś dominował na polskim podwórku i mieszał na europejskim, w FM'ie minie wiele, wiele lat, nim uda Ci się ich choćby dogonić.

Phantom Partyzant

0
10.07.2012 13:45    #3
Jakim cudem ? Prowadzę Śląsk 3 sezon, druga drużyna w kraju. A nie chcę przechodzić nawet młodziki 19lat i koleś 21lat z 1ligi Brazylijskiej ?!
Jestem na 2 miejscu w grupie LM i realne szanse na wyjście, a w poprzednim sezonie wygrałem LE. Da się ich jakoś przekonać żeby podpisali kontrakt ? :D
"Wolałbym żyć krótko, ale w chwale, niż przez wieki w mrokach."

Valdi91 Młody aktywista

0
10.07.2012 15:09    #4
[quote="Phantom"]Jakim cudem ? Prowadzę Śląsk 3 sezon, druga drużyna w kraju. A nie chcę przechodzić nawet młodziki 19lat i koleś 21lat z 1ligi Brazylijskiej ?!
Jestem na 2 miejscu w grupie LM i realne szanse na wyjście, a w poprzednim sezonie wygrałem LE. Da się ich jakoś przekonać żeby podpisali kontrakt ? :D[/quote]

Możesz im cukrować w mediach, ale wątpię, by coś pomogło. Polska liga jest do bani, nikt tam nie chce grać, choćby Twój klub miał reputację globalną, to i tak nie ściągniesz zawodników światowej klasy, jeśli polska liga dalej będzie miała te 2. czy w porywach do 3. gwiazdek. Pójdą do jakichś ogórków za mniejszą kasę niż u Ciebie, ale za to w silniejszej lidze. W FM zawodnik jest nastawiony bardziej na ambicję, niż na kasę. Spójrz - teraz kończące pomału kariery legendy futbolu jak Raul, Nesta czy Beckham, grają w ZEA bądź USA. W FM sprowadzić takiego grajka do jakiegoś klubu z ZEA byłoby zapewne niewykonalne. Chociaż z 2. strony, miałem Rivaldo w Lechii, ale grał tak, że lepiej nie mówić. Lech kupił u mnie Olić'a, gdy ten miał 36 lat, ale został królem strzelców i piłkarzem sezonu. Cóż, więc jeśli już przejdą, to dopiero grubo po 30.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution