Puchar Polski

maselko Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.07.2012, 21:45    Pytanie
Cześć. Czy tylko ja mam tak że kluby które są beniaminkami 1 ligi na początku nie grają w Pucharze Polski? Chodzi mi o Olimpie Elbląg, Olimpię Grudziądz. Wisła Płock oraz Zawisza Bydgoszcz. Czy jest jakiś patch naprawiający ten bug?

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
22.07.2012 20:20    #1
To nie bug.

"Kluby z niższych lig (od Klasy C do II ligi) najpierw uczestniczą w rozgrywkach Pucharu Polski szczebla okręgowego, a później wojewódzkiego (organizowanych przez Wojewódzkie Związki Piłki Nożnej). 16 zwycięzców wraz z 16 finalistami stopnia wojewódzkiego (w sumie 32 zespoły) kwalifikuje się do rundy przedwstępnej (8 klubów) i rundy wstępnej (28 klubów) szczebla centralnego. Triumfatorzy regionalnych PP zostają rozstawieni i są gospodarzami jednego meczu przeciw finalistom regionalnych PP. Następnie do 14 zwycięzców rundy wstępnej zostaje w I rundzie (1/32 finału) dolosowanych 18 pierwszoligowców poprzedniego sezonu (jeden mecz, na boisku teoretycznie słabszej drużyny z pary). Wygrani uzyskują promocję do II rundy (1/16 finału) i grają z ekipami Ekstraklasy poprzedniego sezonu. Zwycięskie drużyny z każdego meczu awansują do 1/8 finału, a następnie lepsi kolejno do ćwierćfinału, półfinału i finału. 1/4 i 1/2 finału to włącznie spotkania rozgrywane są na zasadzie dwumeczu (mecz i rewanż - u siebie i na wyjeździe). Triumfator turnieju (zwycięzca finału PP) bierze udział w meczu o Superpuchar Ekstraklasy S.A. (jeżeli zdobywca PP wywalczył również mistrzostwo Polski, wówczas Superpuchar nie jest rozgrywany)."
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

skazi Partyzant

0
22.07.2012 21:01    #2
[quote="Pucek"]
(jeżeli zdobywca PP wywalczył również mistrzostwo Polski, wówczas Superpuchar nie jest rozgrywany)."[/quote]
Rozumiem że tak jest w rzeczywistości? Bo w FMie mimo że wygrałem mistrza i puchar to i tak grałem mecz o Superpuchar.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
22.07.2012 21:35    #3
Tak, rzeczywistość, ale za wikipedią, więc mogą być drobne nieścisłości. Trzeba by sprawdzić regulaminy.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

stefan1984 Młody aktywista

0
23.07.2012 13:36    #4
[quote="skazi"][quote="Pucek"]
(jeżeli zdobywca PP wywalczył również mistrzostwo Polski, wówczas Superpuchar nie jest rozgrywany)."[/quote]
Rozumiem że tak jest w rzeczywistości? Bo w FMie mimo że wygrałem mistrza i puchar to i tak grałem mecz o Superpuchar.[/quote]

Wtedy o Superpuchar grają mistrz Polski i finalista Pucharu Polski, czyli jest powtórka z finału Pucharu.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.