Niesatysfakcjonujące wyniki.

Ronnie19 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.11.2012 01:08    #11
Mnie irytuje fakt ze chocbym nie wiem jaka taktyke stosowal to Lechem zawsze w el.LE odpadam z druzyna typu Skonto Ryga czy MTK Budapest,wiem ze polska liga to dno ale bez przesady;/

Dervorin Partyzant

0
24.11.2012 02:23    #12
Ja też miałem olbrzymie problemy na początku. W dwóch pierwszych sezonach udało mi się wygrać mistrzostwo Legią w ostatnich kolejkach na jakimś totalnym farcie. Potrafiłem roznieść Wisłę na wyjeździe 4:0 i w następnej kolejce dostać u siebie z rywalem klasy Podbeskidzia 3:0 :). Zresztą przez takie kwiatki rozpoczynałem granie kilkukrotnie, ale jak mi się udało fartem zdobyć to mistrzostwo w pierwszym sezonie to odnalazłem chęci do dalszej kariery. A od trzeciego sezonu to jest istna bajka nakrywam tą naszą śmieszną ligę czapką. W tyłek dostaję jak wystawiam w składzie 11 juniorów, a przez zrąbany terminarz jestem czasami do tego zmuszony, trafiają się mecze dzień po dniu.

Zauważyłem że FM bardzo nie lubi rotacji składem. Problem może też być z ilością obcokrajowców. Ja mam w składzie nie więcej niż trzech. Gram przede wszystkim newgenami i utalentowanymi rzeczywistymi Polakami to też może być zaleta bo zauważyłem że nawet dobrzy zawodnicy dopiero co kupieni grają w kratkę . Ja stawiam na długie granie więc przykładam dużą rolę do rozbudowy obiektów, kiedy ma się je rozbudowane w stopniu maksymalnym i często gra się juniorami 16-17 lat to atrybuty u nich wręcz lecą w górę.
Jest jeszcze jedna sprawa mam zespół strasznie zdeterminowany. Średnia z 11 podstawowych zawodników około 17. To powoduje, że rozmowy motywacyjne odnoszą lepsze rezultaty. Tak stan determinacji łatwo osiągnąć poprzez mentorów. Ja nigdy nie karze być mentorem zawodnikowi o niskiej determinacji. Dasz mentora z determinacją 20 juniorowi który ma np 8 to po dwóch, trzech takim zabiegach mamy juniora o determinacji 20 :). To jest istny efekt domina bo kilku sezonach mamy kolejnych świetnych mentorów.

Kolejna sprawa polecenia. Jak gram na wyjeździe, zwłaszcza z mocnym rywalem to ustawienie defensywne + polecenia: nękanie wywali + podania na wolne + podania w pole karne. Stosuję też często nękanie rywali + podania na wolne + podania po ziemi.

Co do taktyki po wielu próbach stosuję taktykę 4-4-2 z dwoma wysuniętymi skrzydłowymi. Na lewej mam Jagiełłę (gościu masakra 20 lat szybkość przyspieszenie po 19 wytrzymałość (trenowana) 15) który ma w piątym sezonie na 17 meczów coś około (piszę z głowy bo jestem w robocie) 10 bramek i 20 asyst)). Moim zdaniem skrzydła w tym FM'ie to podstawa. Dajcie im polecenie zagrywania na długi słupek. Drugi skrzydłowy będzie walił aż miło :).

Co do rozmów ton spokojny i asertywny.

W piątym sezonie właśnie rozniosłem w 1/8 LM PSG na wyjeździe 3:0 (pierwszy mecz 2:2), w grupie wygrałem między innymi z Barceloną 1:0, Milanem 5:0 i chyba 3:0 na wyjeździe.

Ps. uprzedzając pytana: nie stosuję metody save -load, nie gram ze scoutem bo wtedy gra mi się szybko nudzi.

gwd Partyzant

0
24.11.2012 23:42    #13
@Ronnie19

Ewidentnie masz źle dobraną taktykę. Też zacząłem grę Lechem i eliminacje przeszedłem jak burza. 8 meczów 8 wygranych, bramki 18-3 i wszystkie mecze zdominowane od początku do końca. W tym wygrana z Vitesse na wyjeździe 3-0.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 24.11.2012 o godz. 23:42

Macias Partyzant

0
25.11.2012 00:14    #14
To kto mi podpowie? Zawisza Bydgoszcz, beniaminek. Po rundzie 5 punktów. Strata 9pkt do bezpiecznego miejsca, czy utrzymanie jest jeszcze możliwe? :) W składzie m.in. Kaczmarek, Vladan Tatar, Kamil Drygas, Dominik Furman, Paweł Lisowski, Suvorov, Teodorczyk, Kiełb, Żurek z Legii. Jak grać, żeby w końcu wygrać...

szfedo Przodownik pracy

0
25.11.2012 00:39    #15
Ja Reading w 1 sez się utrzymałem mimo koszmarnej obrony i ogólnie błędów gry. Potrafiłem wygrać 3:0 z Man City żeby dostać 1:7 z Newcastle. Sippel wpuścił ponad 60 bramek w sezonie co jest dla mnie niezłym szokiem, jako menedżera grającego od CM 03/04. Posiadałem wielu bramkarzy były też i totalne lamy, ale to co robią BR w 13 przechodzi ludzkie pojęcie. Druga sprawa to obrona, nie umiem sobie poradzić z prostopadłymi podaniami. Cofnę, wysunę, zagram strefą, 1 na 1 i tak każde podanie przechodzi obrońcę nawet jeśli stoi koło piłki. Nie rozumiem tego, może ktoś dałby mi jakieś rady na ten temat? Z czasem wydaje mi się, że już jest okej, obrona ustabilizowana, ale przychodzi taki okres, że chce się to rzucić w cholerę.

Fernando Hierro Partyzant

0
25.11.2012 11:20    #16
I u mnie też dziwne wyniki. Śląskiem na wyjeździe potrafię pojechać Legię 3:1, by w następnej kolejce dostać od Górnika u siebie 0:5...

[quote="szfedo"]J Druga sprawa to obrona, nie umiem sobie poradzić z prostopadłymi podaniami. Cofnę, wysunę, zagram strefą, 1 na 1 i tak każde podanie przechodzi obrońcę nawet jeśli stoi koło piłki. Nie rozumiem tego, może ktoś dałby mi jakieś rady na ten temat? Z czasem wydaje mi się, że już jest okej, obrona ustabilizowana, ale przychodzi taki okres, że chce się to rzucić w cholerę.[/quote]

Też mam ogromny problem z prostopadłymi podaniami. Próbowałem już różnych kombinacji, a i tak większość bramek tracę właśnie w ten sposób. Nieco poprawiło się, gdy zacząłem grać starym klasycznym stoperem, który najbardziej cofnięty czyści takie piłki, ale taki system gry niezbyt mi się podoba.

Ronnie19 Partyzant

0
25.11.2012 11:47    #17
Jak moze byc zla taktyka skoro mam posiadanie na poziomie min. 60% w strzalach ogolnie i w celnych ogromna przewage a mimo to druzyna przeciwna oddajac 3 strzaly na bramke strzela mi 2-3 bramki,czasami nawet 4 jak wpadnie samoboj;/ Trenowalem gre defensywna,defensywne stale fragmenty gry i nic.Zaczelem kariere Borussia i to samo,np. 6-3 z Szachtarem,6-2 z Realem i prawie zawsze jak prowadze to pod koniec meczu trace bramke...Rozumiem ze takie cos moze sie zdarzyc raz na jakis czas,ale nie w 8 na 10 spotkaniach;/

Macias Partyzant

0
25.11.2012 22:32    #18
Ja mam chyba jakiś chory egzemplarz tej gry. Jestem bardzo niezadowolony z tegorocznej wersji. Mój zespół przegrywa WSZYSTKO poza meczami w Pucharze Polski. Przeciwnik strzeli na bramkę celnie 2 razy i ma 2 bramki i tak co mecz. Jak ja strzelce to albo już przy 0:3, albo mi gwizdają spalone. Na 17 meczów przegrać 12 i zremisować 5? To jest normalne? Podejrzewam, że jakiś nowicjusz ugrałby więcej bez ustalania taktyki.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.