FM 13 CLASSIC

matashow Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.12.2012, 12:24    #1
Witam,

Czy gra ktoś z Was w FM Classic ?

Uprzedzając uszczypliwe sugestie, to odpowiem, że nie gram w Classic aby korzystać z jakichkolwiek "ułatwień". Najchętniej wyłączyłbym tą opcję jeżeli tylko się da.

W Managery gram od CM97/98 albo i wcześniej, szczerze to nie pamiętam, bo byłem bardzo młody. Dlatego też z braku czasu, a raczej jego znikomej ilości gram w Classic, gdyż jak zapowiedziano nie trzeba tyle czasu na rozgrywkę.

Trochę żałuję, że nie ma tam rozmów motywacyjnych, ale niejako wyjaśniam to sobie, że deleguje te zadania mojemu asystentowi.

Mam jednak pytanie czy prócz braku rozmów motywacyjnych, instrukcji dotyczących rywala itp. cała rozgrywka nie różni się niczym od pełnej rozgrywki ? To znaczy realizm itp. są takie same ?

Czy ktoś z Was jeszcze grywa w Classic ? Jak wrażenia ?

Ja FM13 zakupiłem dopiero kilka dni temu, wiadomo cena atrakcyjniejsza, a jak wszyscy wiemy początki FM13 to gra kompletnie zabugowana. Dla tych co psioczą wyjaśnię, że jest to celowe działanie twórców, tak by piraci nie mieli z nimi szans - wiadomo update tylko przez steama, więc ciągłe crackowanie jest bez sensu, a kasa dla twórców się zgadza.

Jednak co najważniejsze - wiele osób wyzywa FM13. Gdy pierwszy raz podłączyłem grę to się załamałem.. Gram klasycznie, w 2d, bo tak gra się w Football Managera od zawsze. Piłkarze jeżdżą jak na lodzie i niestety jest to denerwujące, tak samo jak piłka, która nie potrafi się zatrzymać. No cóż, kilkanaście lat temu grało się na samym komentarzu tekstowym, a od komputera nie dało się odejść.. po prostu animacja zawodników i piłki jest beznadziejna. Szkoda, że twórcy tak popsuli silnik meczowy w stosunku do FM12.

Jednak mimo tych uniedogodnień nie zgodzę się z opinią większości jaki to jest zły najnowszy FM. Dopiero co zacząłem karierę QPR, ale po rozegraniu kilkunastu meczy nie zauważyłem by wszystkie bramki padały po dośrodkowaniu z linii końcowej i dostawieniu nogi, głupich zachowań zawodników. Jasne czasami zdarzają się błędy czy mniej racjonalne zachowania, ale ogólnie wszystkie zdarzenia, nawet te najdziwniejsze z łatwością mogą odnaleźć odzwierciedlenie w prawdziwym świecie. Ponadto dużo osób piszę o tym, że zawodnicy nie realizują taktyki, poleceń, a u mnie wszystko działa jak należy.

Powracając do pytanie, ktoś gra w Classic ? Jak wrażenia ?

simonldz Partyzant

0
26.12.2012 13:23    #2
Mnie denerwuje, że można miec jednego scouta i można tylko jedno wyszukiwanie robic, podobnie jedynym trenerem może byc asystent i on wszystkie plany treningowe bierze na siebie.

jun_dymek Partyzant

0
26.12.2012 23:10    #3
Ja gram w FMC i jestem z niego jak najbardziej zadowolony. Mam jednak wrażenie, że po ostatnim patchu wkradło się trochę błędów (nie da się ustawić treningu, oddawanych jest dużo więcej strzałów itp...). Mimo to uważam, że FMC jest świetnym pomysłem i liczę, że z roku na rok ten tryb będzie rozwijany. Pełny FM jest przekombinowany. Dla kogoś szukającego po prostu dobrej rozrywki (niekoniecznie fanatyka piłki nożnej) FMC jest dużo ciekawszy i bardziej przystępny. W zasadzie dla tego trybu w tym roku kupiłem FMa. Nie żałuję mimo masy krytyki chociażby na tym forum...

Fernando Hierro Partyzant

0
28.12.2012 20:38    #4
I ja również wybrałem FMC i przede wszystkim ze względu na ten tryb kupiłem grę. Na grę mam czas tylko wieczorami, raz na kilka dni, więc taka uproszczona rozgrywka jest w sam raz.

Jedyne minusy to bug z ustawianiem treningu przedmeczowego (ale mam nadzieję, że niedługo doczekamy się poprawki, bo już był zgłaszany) oraz bardzo skąpe możliwości przy doborze współpracowników - jeden trener i jeden skaut, to zdecydowanie za mało. Mam nadzieję, że za rok będzie to nieco bardziej rozbudowane. Zresztą znaczne przyśpieszenie rozgrywki rekompensuje te wady :)

Wasul Partyzant

0
05.08.2014 21:32    #5
Zatęskniłem za fm i postanowiłem pograć w 13 właśnie ze względu na tryb classic. Ale jak czytam opinie to zastanawiam się czy to dobra decyzja. Jeden skaut i asystent to za mało. Jeszcze gdzieś wyczytalem, że można uruchomić tylko trzy ligi. Czy to prawda? A jeśli tak, to czy jest jakiś sposób, żeby to obejść?
http://castpromo.pl - Castingi do filmów, seriali i reklam

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.