Hatem Ben Arfa i gra skrzydłowego

ens Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.12.2012 15:14    #11
U mnie HBA jest bardzo dobrze grającym zawodnikiem.
W pierwszym sezonie Arsenalem (FM13) strzelił 10bramek i nie pamiętam ile miał asyst (sprawdzę po pracy).

Ustawiony jako S ze wsparciem lub jako SN też na wsparciu.
Zawsze ma ustawione schodzenie do środka, częste strzały z dystansu, rajdy z piłką oraz dośrodkowania.
Gra na prawej stronie na przemian z Walcottem i efekt jest wyśmienity.

Ciągnie akcje do przodu, nie raz się przedziera przez obronę i strzela / wrzuca celnie.
Ile jeszcze Panie Wenger będzie nam dane słuchać o jakości?
:: ONE LIFE! ONE CLUB! GUNNER TILL I DIE! ::

Kroki Partyzant

0
28.12.2012 15:19    #12
Hmm pisząc teraz właśnie leci meczyk.. z Fulham na wyejździe.. HBA strzelił bramke w 5 min po samotnej akcji.. "rozjechał" kilku obrońców.. ustawiłem mu wysunięty rozgrywający - atak.. w szerokości gry dałem norma..

Nie stety dalej napastnik (bo gram systemem 4-5-1) nic nie strzela..

tts0 Partyzant

0
28.12.2012 15:22    #13
W przypadku Hatema zapewne lepiej będzie mu z ustawieniem "wsparcie" jak kolega wyżej wspomniał. A co do gry schodzącego napastnika w ogóle, to trzeba ustawiać taktykę nie jako pod niego, gdyż w przypadku złego ustawienia np. środkowego pomocnika, schodzący gracz będzie na niego wpadał i nici z akcji. Dobrze jest też rozszerzyć grę bocznego obrońcy grającego za tym napastnikiem i ustawić mu wyjścia do piłki na maxa tak żeby ów napastnik miał jakąś alternatywę.
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.12.2012 15:25    #14
no skoro napastnik nie dostaje piłek bo HBA sam sobie robi akcje to wiesz ... zagraj jak Hiszpanie na Euro 4-6-0 ;) albo ustaw drugiego skrzydłowego jako skrzydłowego z dośrodkowaniami... kogo masz w ataku? ilu wystawiasz napastników? jak 2 to jednemu daj lis/wysunięty napastnik a drugiemu cofnięty napastnik/odgrywający (według uznania)

EDIT: daj krótkie podania i wolne rozgrywanie piłki, działa prawie zawsze a w newcastle nie powinno być problemu.
EDIT 2: nie wiedziałem że zawodnik ten ma jakąś ulubioną 'zagrywkę'.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.12.2012 o godz. 15:27

Kroki Partyzant

0
28.12.2012 15:27    #15
2 ostatnie mecze Hatema z bramka i asystą na koncie.. zmierzamy w dobrym kierunku.. ale na boisku są 2 strony i jeszcze jest drugi skrzydłowy - Gutierrez .. taki mało raczej na boisku widoczny bo po za tym ze jest w skladzie na mecz nie ma go w protokole meczowym. Demba Ba strzelil 3 bramki Fulham.. jedna z asyst jest od Benka

Kroki Partyzant

0
28.12.2012 18:37    #16
Co do tego Gutierreza macie jakąś porade jak ma grac aby wrzutki były stałym elementem jego gry ?

tts0 Partyzant

0
28.12.2012 20:18    #17
Guttierez to typowy defensywny skrzydłowy. Taką też mu rolę ustaw. Jako że drybler z niego żaden wystarczy "wsparcie". Na suwakach pokombinuj, żeby miał dośrodkowania na maksa najlepiej mieszane.
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Kroki Partyzant

0
28.12.2012 20:56    #18
Był z niego BP.. był bo sprzedałem go.. zakupiłem za niego Ayewa z OM .. Teraz Marvoex gra na lewej jako skrzydłowy.. ale równo z linią pomocy, a wysuniętego rozgrywającego z prawej gra HBA .. Wymienia się pozycjami z Marvo .. jest to dobre.. w środku pola Ayew i Cabaye a za nimi jako rygiel Tiote.. A kogo postawic na ataku ? Dembę Ba czy Cisse ? Cisse ma wykonczenie 20

ens Partyzant

0
28.12.2012 21:51    #19
Ja osobiście postawiłbym na Cisse, Ba jako zmiennik z ławki.
U mnie w I sezonie w Arsenalu się nie sprawdził, strzelił co prawda 5bramek (+2 asysty) w 13+3m, ale nie byłem zadowolony z jego postawy i tak.
Sprzedałem z zyskiem (kupiony za 8mln E, oddany za 15).

Nie polecam HBA na lewej stronie, u mnie w ogóle się na tej pozycji nie sprawdzał i wystawianie go gdziekolwiek indziej niż na prawym skrzydle jest marnowaniem jego umiejętności, a w FM13 ma potężne :) w I sezonie u mnie w 34+8m strzelił 12goli i 11asyst. Oczywiście liga + oficjalne puchary.

Sezon 12/13 (fm13)
HBA - 79% podania celne, 6.89 dryb, 34% strzały celne, śr 7.26
Ba - 75% podania celne, 1.60 dryb, 39% strzały celne, śr 6.88

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 28.12.2012 o godz. 22:01

Ile jeszcze Panie Wenger będzie nam dane słuchać o jakości?
:: ONE LIFE! ONE CLUB! GUNNER TILL I DIE! ::

Kroki Partyzant

0
30.12.2012 10:05    #20
Widziałem kilka akcji mojego zespolu i stwierdzilem ze najskuteczniejsze sa te po ktorych prawie pilkarze wjezdzaja do bramki... taka mala barcelona.. jak ustawic zeby wlasnie tak grali, zeby to bylo najczestrzym atakiem ?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.