Zbugowane Podsumowanie

MarcinPSG Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.01.2013, 21:00    Pytanie
Witam, jestem fanem piłki nożnej, w menadżery piłkarskie grywałem już pod koniec lat "90" , grywałem w CMy potem przerzuciłem się na FMy jako na gry w moim odczuciu wiele bardziej profesjonalne i realistyczne. Jednak FM 2013 dla mnie jest słabym produktem wszak nie chodzi tutaj o rozgrywkę samą w sobie lecz o całą zbugowaną otoczkę.

Grywam z przyjacielem w sieci. W zasadzie nie przepadam za grę "single player" lecz preferuję gre w sieci z przyjacielem. Grywamy nawet kilkadziesiąt godzin tygodniowo. Ale do rzeczy, pierwszą irytującą rzeczą jest brak lana. Nie było by problemu gdyby wszystko działało jak trzeba. Steam sam w sobie jest stosunkowo stabilny, ale specjaliści od Sport Interactive nie zauwazyli iż Steam program sam w sobie zabiera też pamięć ! Dlatego wiele "sprawniejszą" rozgrywką było by hamachi co przy wersji oznaczonej "13" nie jest możliwe.

Dostać się do gry założonej przez kolegę to też jest nielada sztuka. Bug za bugiem. Co ciekawe pierwsze wejście przy zakładniu gry jest w 99% poprawne ale przy kolejnych próbach innego dnia niekiedy wbijam po kilka razy zanim wejdzie bez crashowo. Znacząco crashe ograniczło mi zmiana w ustawieniach i interfejsie w renderowaniu z wsparcie graficzne na program.
Gra muli, jest na 5 gwiazdek ale dla osoby podłączającej się muli. W samym menu gry mulenie jest minimalne, sytuacje meczowe idą płynnie, ale jakby "przetwarzanie minut" podczas spotkania to trzeba być wielce cierpliwym.

No i crashe. Crashuje mi często w meczach pucharowych. Np. rozgrywane są rzuty karne i po konkursie rzutów karnych bardzo często crashuje i to HOSTOWI ! Zdarza się też że w meczach pucharowych po zwycięstwie "nic się nie dzieje" nie da się wyjść z meczu, nie można nawet iść na urlop, host też nie może wysłać na urlop. Trzeba grać od nowa, błąd się zazwyczaj powtarza, trzeba symulować i doszło do tego że rozgrywałem finały pucharów krajowych i ligi europy na symulacji, a chyba nie o to chodzi.

Dziwne jest też to, że gra nie wykorzystuje 4 rdzeniów w moim sprzęcie. W zasadzie korzysta tylko z jednego, gdy ktoś ma tak jak ja 4 rdzeniowy sprzęt pobór pamięci wygląda tak 30% 30% 20% 20% i wychodzi na to samo.

Sama gra mi się podoba. Nie ma nic do silnika meczowego. Jest ok. Samo menu też, duperele są fajne typu "Dyrektor Sportowy" etc, lecz dla mnie jest za dużo dupereli graficznych przy przetwarzaniu, które spowalniają rozgrywkę (mimo, że jej prędkość jest oceniana na 5 gwiazdek).

Podsumowując sama w sobie gra mi się podoba, ale system rozgrywki sieciowej czyli niejako esencja gry jest tragiczna i liczę przede wszystkim na jej poprawę w kolejnych patchach.

Pozdrawiam i życzę owocnej gry.

//Edytowano 3 razy, ostatni raz 05.01.2013, 21:03

Vaduz

MarcinPSG Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.01.2013 02:15    #1
Sam sobie odpowiadam, ale ostatnia łatwka tj 13.2.2 zmieniła grę w sieci o 180 stopni !!! Gra śmiga aż miło zarówno u hosta jak i podłączającego się. Wielkie brawa za tę łatkę :)

Pozdrawiam
Vaduz

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.