[quote="FastCat"]Witam,
Sorry że dopiero teraz odpisuje, ale byłem na wyjeździe. Taktyką gram 3-5-2 (przerzuciłem się z 4-4-2 bo to już była tragedia, bramki mi strzelali jak małemu dziecku). A więc wracając, gram 3-5-2 defensywnie, z cofniętym defensywnym pomocnikiem. Gram tą taktyką drugą połówkę sezonu. Od asystenta dostaję wiadomości że piłkarze są bliscy opanowania tej taktyki, więc chyba treningi mam meczowe ustawione ok. Trenują na "bardzo intensywnie".
Przedmeczowy trening mam ustawiony na "zrównoważony"
Linki ze screenami tu
http://s18.p(...)_yna.jpg
http://s13.p(...)zesp.jpg
Przeważnie w ciągu meczu ustawiam na utrzymanie piłki, podania skrzydłami i podania w pole karne.
Pozdrawiam[/quote]
Jeszcze raz spokojnie rozgraniczmy najpierw treningi: jak masz ustawiony trening ogólny(tzn priorytet i intensywność jego czy tylko 1trenujesz jak np zrównoważony) oraz trening meczowy (czy jakiś trenujesz i jaka intensywność na suwakach)
Zastanawia mnie dlaczego stawiasz na przetrzymywanie piłki skoro ustawiasz się na grę z kontry jak dla mnie jedno drugiemu troszkę przeczy. Kolejna rzecz która mnie nurtuje to gra bez człowieka który by był odpowiedzialny za kreowanie akcji.Masz 3 pomocników odpowiedzialnych bardziej za obronę:1 defensywny pomocnik na wsparciu który jak dla mnie jest pracusiem ale nie bawi się w akcje ofensywne bo nie wierze że suwaki mu nagle na ofensywę ustawiasz. Z kolei środkowy pomocnik jest ustawiony na automatyku co przy grze z kontry dubluje "dp". No i oczywiście pom odb piłkę(osobiście moja ulubiona pozycja w fm'ie oprócz rygla def
). Podania zespołowo ustawione na domyślne, a indywidualnie jakoś rozgranicznik masz?? Czy wszyscy grają na mieszane?? Grając również skrzydłowymi bez bocznych obrońców rozważył bym bardziej defensywne ustawienie ich na suwakach no ich grę bardziej 1 na 1 niż strefą.
Masz ustawione polecenia meczowe od początku czy reagujesz w trakcie meczu?
Na razie pozdrawiam i szczerze gratuluje odwagi przy grze z 3 obrońcami w ligach gdzie drużyny grają przeważnie bokami.
Najnowsze posty