Jak osiągnąć sukces polskim klubem?

Sami212 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.01.2013, 16:14    Pytanie
Witam gram już 6 sezon legia warszawa i zdobylem tylko 4 mistrzostwa puchar polski z europejskiej pilki konczylem zawsze w grupie ligi mistrzow a w lidze europy wyszedlem z grupy mam juz nawet carlosa fierro co zrobic zeby wygrac np lige mistrzow albo dojsc chociaz do polfinalu? pozdrawiam

Orzelek18 Partyzant

0
28.08.2013 02:16    #1
[quote="FastCat"]Witam,

Sorry że dopiero teraz odpisuje, ale byłem na wyjeździe. Taktyką gram 3-5-2 (przerzuciłem się z 4-4-2 bo to już była tragedia, bramki mi strzelali jak małemu dziecku). A więc wracając, gram 3-5-2 defensywnie, z cofniętym defensywnym pomocnikiem. Gram tą taktyką drugą połówkę sezonu. Od asystenta dostaję wiadomości że piłkarze są bliscy opanowania tej taktyki, więc chyba treningi mam meczowe ustawione ok. Trenują na "bardzo intensywnie".
Przedmeczowy trening mam ustawiony na "zrównoważony"

Linki ze screenami tu
http://s18.p(...)_yna.jpg
http://s13.p(...)zesp.jpg

Przeważnie w ciągu meczu ustawiam na utrzymanie piłki, podania skrzydłami i podania w pole karne.

Pozdrawiam[/quote]

Jeszcze raz spokojnie rozgraniczmy najpierw treningi: jak masz ustawiony trening ogólny(tzn priorytet i intensywność jego czy tylko 1trenujesz jak np zrównoważony) oraz trening meczowy (czy jakiś trenujesz i jaka intensywność na suwakach)
Zastanawia mnie dlaczego stawiasz na przetrzymywanie piłki skoro ustawiasz się na grę z kontry jak dla mnie jedno drugiemu troszkę przeczy. Kolejna rzecz która mnie nurtuje to gra bez człowieka który by był odpowiedzialny za kreowanie akcji.Masz 3 pomocników odpowiedzialnych bardziej za obronę:1 defensywny pomocnik na wsparciu który jak dla mnie jest pracusiem ale nie bawi się w akcje ofensywne bo nie wierze że suwaki mu nagle na ofensywę ustawiasz. Z kolei środkowy pomocnik jest ustawiony na automatyku co przy grze z kontry dubluje "dp". No i oczywiście pom odb piłkę(osobiście moja ulubiona pozycja w fm'ie oprócz rygla def:) ). Podania zespołowo ustawione na domyślne, a indywidualnie jakoś rozgranicznik masz?? Czy wszyscy grają na mieszane?? Grając również skrzydłowymi bez bocznych obrońców rozważył bym bardziej defensywne ustawienie ich na suwakach no ich grę bardziej 1 na 1 niż strefą.
Masz ustawione polecenia meczowe od początku czy reagujesz w trakcie meczu?
Na razie pozdrawiam i szczerze gratuluje odwagi przy grze z 3 obrońcami w ligach gdzie drużyny grają przeważnie bokami.

FastCat Partyzant

0
28.08.2013 11:05    #2
Witam,
Dziękuje a konstruktywną ocenę. A więc tak, treningi ogólne mam ustawione na bardzo intensywnie->zrównoważony->suwak w połowie, trening meczowy ustawiam przed samym meczem zgodnie z zaleceniem asystenta, czyli gra w def. lub w ofensywie w zależności od przeciwnika, suwak w połowie. Ogólnie suwak pomiędzy treningiem ogólnym a meczowym mam ustawiony automatycznie, czyli mniej więcej w połowie. Zrozumiałem że mam sobie podarować przetrzymywanie piłki przy grze z kontry( to ustawiam już w trakcie meczu jak uda mi się prowadzić jakieś skromne 1-0). Ok, czyli mój defensywny pomocnik powinien zostać przeniesiony do obrony, dało by to 4-4-2, a skrzydłowych raczej ustawić na defensywę. Polecenia meczowe ustawiam różnie, ale przeważnie mieniam je w trakcie meczu, w zależności jak zmienia się sytuacja. Zmienię też zadania dla pomocników środkowych. Dzięki za te uwagi naprawdę, wczoraj przegrałem z ostatnią drużyną w tabeli 3-0, praktycznie rozwaliłem kompa;)

Pozdrawiam

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.