Problem z zawodnikiem

Szataan! Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.01.2013, 15:07    Pytanie
Mam zawodnika w klubie już 9 sezon. Zdążył już sobie wypracować status legendy w historii klubu i cały czas grał na wysokim poziomie. Pod koniec 7 sezonu podpisałem z nim nowy kontrakt i wtedy zaczął się problem: w analizie meczowej, w analizie asystenta cały czas jest napisane, że zawodnik ma poważne problemy z dopasowaniem się do stylu gry zespołu(albo nie może sobie znaleźć miejsca w zespole), nie jest przyzwyczajony do tak szybkiego rozgrywania piłki, nie jest przyzwyczajony do tak intensywnego pressingu. Taktyki nie zmieniałem praktycznie odkąd jestem w klubie, na jego pozycji nic nie dłubałem, w klubie nie doszło do jakiś bardzo poważnych zmian kadrowych.

Cały 8 sezon grał na przeciętnym poziomie: nie uczestniczył za bardzo w akcjach, nie był zbyt aktywny - ograniczał się do dostawiania nogi(Jest napastnikiem). We wcześniejszych sezonach nie schodził ze średnią poniżej 8, zdobywał nagrody indywidualne i ogólnie był dużo bardziej aktywny.

W treningu co jakiś czas dawałem zgranie na b.wysokim poziomie z nadzieją, że w końcu się zgra z resztą, ale nic to nie dało. W przygotowaniach do obecnego sezonu też ustawiłem zgranie na b.wysoki i nie zmieniałem nic aż do pierwszego meczu w sezonie - bez zmian.

Jest to dosyć irytujące, ponieważ nie chce się pozbywać kluczowego zawodnika, zwłaszcza, że ma on dopiero 28 lat. Podejrzewam, że jakiś bug, ale może ktoś już się spotkał z takim problemem. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź :P

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.01.2013 23:08    #1
Nie latwiej byloby poprzestawiac mu suwaki na mniejszy pressing(czy z czym on tam ma problem) w indywidualnych poleceniach w oknie taktyki?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.01.2013 o godz. 23:11

sxz69 Młody aktywista

0
22.01.2013 23:31    #2
A może po prostu to już oznaka, że czas robi swoje :) Grasz już 9 sezonów więc na pewno wyłowiłeś nie jeden talent. Może pora odmłodzić skład i dać szansę się rozwijać młodszym. Jeszcze z rok czy dwa i atrybuty fizyczne zaczną spadać. Jeśli chcesz mieć z niego jeszcze jakiś pożytek to możesz dać go za mentora dla jakiegoś juniora, potrzymać w klubie do 30 jako zmiennik dla jakiegoś talentu. No a jak osiągnie 30stkę to ostatni gwizdek żeby jeszcze na nim zarobić.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.01.2013 o godz. 23:31

Szataan! Partyzant

0
23.01.2013 18:00    #3
Suwaki przesuwałem w każdą możliwą stronę i niczego to nie zmieniło niestety. Dlatego uważam, że jest to po prostu jakiś bug.

Nie rozumiem czemu miałbym sprzedawać najlepszego zawodnika w wieku 30 lat. Szczególnie, że osiągnął w klubie status legendy = kibice i zarząd stwierdzą u mnie chorobę umysłową. Spokojnie może pograć do 32 na najwyższym poziomie, a zmiennikom mogę dać szansę ogrywania się na wypożyczeniu/w rotacji.

Najbardziej mnie denerwuje to, że ''nie znalazł on dla siebie miejsca w drużynie'', a tego inaczej jak przez ogranie nie wyeliminuje.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.01.2013 20:27    #4
daj mu większą swobodę na boisku :)
jak nie zadziała to raczej nic nie poradzisz

Szataan! Partyzant

0
24.01.2013 15:19    #5
Swobodę miał od zawsze na maxa :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.