Wielki problem - nadmierne KONTUZJE

chris000 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.01.2013, 17:00    Pytanie
Witam.
Mam taki problem.
Gram FC Porto FM13.
Mój zespół ciągle łapie plaga kontuzji.
2 BR naraz kontuzje
3 OBR
2 POM
2 NAP

ciągle kontuzje i musze wystawiac rezerwy i juniorów.
Nie są to kontuzje do 2 tyg (takie są znośne), ale zdarzają sie taki po 3 do 6 miesięcy nawet!
Jak zawodnik wraca, cieszę się a po jednym upływie czasu wiadomość KONTUZJA kolejnego gracza.
Od wrzesnia cały czas mam średnio po 8 kontuzjowanych zawodników PIERWSZEGO ZESPOŁU!
W jednym meczu zdarzyły mi się 3 kontuzje...
Zawodnik wraca po kontuzji, pogra 2 mecze i kolejna kontuzja na 2 miesiące...
I tak w kółko, jak tylko ktos sie wyleczy to od razu inna kontuzja!
Jak temu zaradzić?
Jest może jakiś plik zmniejszający czestotliwość i długość kontuzji ?
Proszę o pomoc, bo jestem już na prawdę zdesperowany.

W meczu LM o awans z grupy musiał grac 17 letni BRAMKARZ, dla którego był to debiut, bo oczywiscie pierwsi dwaj BR kontuzje.
Proszę o pomoc.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.01.2013 23:09    #1
Polecam ciężki 2-3 tygodniowy trening kondycyjny przed sezonem polączony ze sparingami z slabszymi druzynami takimi "do pykniecia".

chris000 Partyzant

0
23.01.2013 00:21    #2
Ligę zaczynałem w sierpniu.
W lipcu i do połowy sierpnia grałem około 8 sparingów.
5 z nich z ogórkami, 3 z dobrymi druzynami.
Trening kondycyjny przez 1 miesiac robiłem.
Pierwszy tydz. lekki potem coraz ciezszy az doszedłem do Bardzo Wysoki.
I na początku nie miałem kontuzji.
Dopiero we wrześniu się zaczęło.
W chwili obecnej mam 3 zawodników kontuzjowanych z pierwszego składu (1/3msc) + 2 juniorów, którzy też czesto grali w pierwszej jedenastce (jeden na 3 msc, drugi na 5-6 zerwane albo zapalenie sciegna).
Jest lepiej pod względem ilości niż było, ale za to bardzo długie są te kontuzje...
Może zmienię im trening, dotychczas mieli obciążenia wysokie (w tym czasie 10 róznych złapało kontuzje, 4 miesiące), teraz dałem obciążenia Bardzo Wysokie i przez miesiąc jak narazie ANI jednej nowej kontuzji.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.01.2013 00:58    #3
Przyznam ze dosc smieszny sposob ale jak dziala to dobrze :D

Bateboo Partyzant

0
09.11.2014 11:13    #4
Żeby nie zakładać nowego tematu.
Kwestia dotyczy FM15:
Czy ktoś zauważył jakąś zależność między ustawieniami treningów i/lub ilością fizjoterapeutów, w odniesieniu do ilości kontuzji?
Rozegrałem kilka meczy i pojawiło się od zaraz 6 zawodników kontuzjowanych, w bardzo krótkim odstępie czasu. Posiadam szeroki sztab medyczny, średnie obciążenia treningowe, a kontuzji sporo. Czy ktoś ma jakieś odczucia w tym zakresie? Będę wdzięczny za podpowiedź.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.