[FM13] Problem z obrońcami

maykee Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.02.2013, 19:59    Pytanie
Witajcie.

Czy to normalne, że podczas jakiegokolwiek meczu obrońcy biegają przy zawodnikach przeciwnego zespołu pozwalając im na grę, czy to dośrodkowanie czy to podanie. Nie interweniują, nie próbują zabrać piłki... wkurzające.
Np. dośrodkowanie - piłka leci na 2 obrońców ale strzał oddaje przeciwnik który stoi między nimi...

Może zależeć to od taktyki, czy to ustawień indywidualnych??

FM w wersji 13.2.3, tryb Classic, Szwedzka 1 liga pn (odpowiednik naszej 2), mecz: 2D klasyczny, tylko kluczowe sytuacje.

Z góry dzięki za sugestie.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.02.2013 20:24    #1
Powiem tal: nie jest to normalne ale w grze zdarzalo sie dosyc czesto. Po ostatnim patchu jednak sytuacje bramkowe/bramki sa bardziej zroznicowane.

Mar1992 Przodownik pracy

0
18.02.2013 20:25    #2
Dla mnie to norma, dla pewnego pana, nie. Większość twierdzi, że to normalna gra i bugi silnika.

maykee Partyzant

0
18.02.2013 21:17    #3
Jeżeli jest to norma to ja dziękuje. Strasznie wkurzające sytuacje, o ile czasem dziwne zachowania mogą się czasem zdarzyć jak to w rzeczywistości, to zazwyczaj bardziej rozgarnięte są chłopaki co sobie kopią po szkole na boisku niż zawodnicy (obrońcy) w FM13.

mateuszek77 Partyzant

0
19.02.2013 10:25    #4
Nie generalizowałbym.
W obecnym sezonie nie straciłem jeszcze bramki z dośrodkowania (Rotherham United). Mam obrońców w dosyć wysokim (jak na ten poziom rozgrywek) wskaźnikiem ustawiania się, koncentracji i główkowania.

jurcio6 Partyzant

0
19.02.2013 12:22    #5
Imo po części może zależeć od ustawień gracza - przede wszystkim od odbioru, może pressingu oraz od ustawień indywidualnych dla przeciwnika. Są jeszcze ulubione zagrania (np. unikaj odbioru piłki wślizgiem, kryj na dystans czy inne podobne).

Ale fakt jest faktem, że czasem można zaobserwować taką "niemoc" obrońców - leci ten skrzydłowy jak zły, a obrońca, mimo że jest przed nim, to nie odbiera mu piłki. W sumie to może go przedryblował po prostu :) Mnie i tak najbardziej kąsają podaniami na dojście kierowanymi do skrzydłowych, gdzie boczni obrońcy nie mogą nadążyć za akcją oraz dobitkami z dziwnie wybitych piłek (ooo, tych to jest cała masa, pewnie z połowę straconych goli w lidze dostałem przez to).

maykee Partyzant

0
19.02.2013 20:43    #6
Rozumiem, że czasem dzieją się dziwne rzeczy tak samo jak na prawdziwym boisku. Dziwi mnie tylko fakt, że obrońcy stoją jak kołki mimo że piłka jest na wyciągnięcie nogi, nie atakują rywali tylko biegają koło nich. Istne cuda wianki. Wiem że game engine ma kilka/kilkanaście błędów, jadne dziury załatają i przez przypadek zrobią inną, ale to nie pierwszy manager SI i logicznie rzecz biorąc sam silnik meczowy na przełomie tych kilku lat powinien być z roku na rok coraz lepszy a tu coraz gorzej.

wasski Partyzant

0
20.02.2013 10:19    #7
U mnie jest jeszcze gorzej. W mojej rozgrywce obrońcy potrafia zostawic na broniacej połowie nawet całą drużyne przeciwnika.A ci robiaco chca.gram w FM kilka lat ale z czyms takim sie jeszcze nie spotkałem.Próbowałem chyba wszystkiego i nic.Pomocy.

lancos3-11 Partyzant

0
20.02.2013 17:32    #8
Cóż... nowy patch do reszty pogrzebał grę obrony i FM zamienił się w ,,kto komu strzeli więcej bramek", więc to nic dziwnego, że skrzydłowi wchodzą ci jak w masło...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.