Zespoły rezerw - Hiszpania

Buła Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.03.2013, 15:17    Pytanie
Zamierzam grać jakimś pierwszoligowym hiszpańskim klubem. Zespół 'B' będzie grał w 2 albo 3 lidze. I tu jest problem - jeśli znajdzie się tam grupka zdolnych, młodych, ale nie gotowych jeszcze do regularnej gry w Primera, piłkarzy, to co z nimi zrobić? Zostawić w pierwszym składzie, bo będzie można narzucić im własny trening (jeśli ich przesunę do rezerw, nie będę miał nad tym kontroli) i dać możliwość złapać jakieś ogony w lidze? Przesunąć do rezerw, bo regularna gra jest najważniejsza? Czy masowo wypożyczać do klubów z niezłą bazą i do takich, gdzie będą mieli szansę na regularną grę?
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

sxz69 Młody aktywista

0
28.03.2013 15:30    #1
Uważam, że juniorów po których widać, że będą z nich w przyszłości ludzie nie powinno się wypożyczać. Jeśli mamy dobrą bazę treningową to na pewno lepiej się rozwiną u nas w rezerwach niż na wypożyczeniu. Szczególnie, iż nie mamy pewności że nasz zawodnik będzie tam regularnie grał. Mając go u siebie zawsze na jakimś mecz pucharowy z ogórkami można go wystawić. Albo w przypadku plagi kontuzji włączyć do 1 składu.

stefan1984 Młody aktywista

0
28.03.2013 18:22    #2
Wiele zespołów "B" w Hiszpanii korzysta z obiektów treningowych głównych klubów, więc jeśli zawodnik skończy już te 19 lat, czy ileś tam, i jest za stary na grę w juniorach, a jest za słaby aby w miarę regularnie pojawiać się w pierwszym zespole, można by go jednak przesunąć do zespołu "B" - często tak robiłem, i w połowie sezonu tacy zawodnicy byli niemal zajechani z powodu częstego grania =)

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.03.2013 18:26    #3
Chcialbym się podpiąć pod temat.

Wytlumaczy mi ktos jak to jest z zespołami w Hiszpanii. Ostatnio mialem na tablicy takie info, ze Real Madryt "C" chce kupic zawodnika Realu Madryt "A" ale ten nie chce przejsc. To sa jakieś osobne zespoły?

0
28.03.2013 18:33    #4
Też w tym się gubię, więc wolę Cię nie wprowadzić w błąd =) Ale chyba w różnych klubach różnie to wygląda.

Buła Partyzant

0
28.03.2013 19:19    #5
[quote="stefan1984"]można by go jednak przesunąć do zespołu "B" - często tak robiłem, i w połowie sezonu tacy zawodnicy byli niemal zajechani z powodu częstego grania =)[/quote]

A jak się to odbiło na ich rozwoju?
César Luis Menotti

0
28.03.2013 19:45    #6
Nie zauważyłem, żeby im to załamało kariery - po prostu gdy wstawiałem ich do składu mojego zespołu, asystent przed meczem zwracał uwagę, że są zmęczeni, wypaleni, i potrzebują odpoczynku. To samo było podane w ich profilach.
PS - zespół "B" w niegrywalnej lidze, i w kadrze miał kilku swoich zawodników, plus kilku z mojej drużyny juniorów, a reszta to tzw. szaraki, więc nic dziwnego, że "prawdziwi" grali dużo.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.03.2013 o godz. 19:48

Buła Partyzant

0
29.03.2013 13:04    #7
OK, to jeszcze lekko nawiazujac do tego tematu, bo to w sumie podobne wątki.
W 1 sezonie zawodnik X wg asystenta ma szansę rozwinąć się na bardzo dobrego zawodnika. W 2 sezonie asystent mówi, że zawodnik ma szansę być dobry. W 3 sezonie już tylko użyteczny.
Pytanie: źle się rozwinął (słaby trening, mało gry, etc.) czy przestał być tak dobry, bo np. klubowi w międzyczasie skoczyła reputacja dzięki sukcesom?
César Luis Menotti

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.