Rozwijanie umiejętności zawodników

BrendonLFC Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.03.2013, 21:44    Pytanie
Jakie mogą być przyczyny tego, że moi zawodnicy nie rozwijają swoich umiejętności w takim stopniu, na który wskazywałby ich potencjał? Np. mam gracza aktualnie z 3 gwiazdkami umiejętności, ma potencjał 4 gwiazdek, regularnie występuje w pierwszym zespole, ale jego umiejętności zatrzymują się na poziomie 3 gwiazdek i do tegoż poziomu spada też ich potencjał.

ag-25 Partyzant

0
30.03.2013 22:21    #1
Napisz trochę szczegółów, jaki to klub?

Ogólnie przede wszystkim to scout lub trener może się mylić co do danego zawodnika i wszystko zależy od ich umiejętności oceny piłkarzy.

Wpływ na brak postępów mogą mieć:
- baza treningowa
- jakość trenerów
- ogólne preferencje treningowe (jaki typ treningu dominuje)

Warto:
- wysłać trenerów na kursy trenerskie
- próbować zainwestować w bazę treningową.

Użytkownik uznał post za pomocny

BrendonLFC Partyzant

0
30.03.2013 22:41    #2
Klub to Liverpool, jestem aktualnie w trakcie 3 sezonu. Akurat dzisiaj poprosiłem zarząd o rozbudowę bazy treningowej. Trenerzy biorą udział w kursach trenerskich (niestety czasem mają problemy z ich zaliczeniem), myślę, że są na całkiem niezłym poziomie, ponieważ sam ich zatrudniałem dokładnie przeglądając ich statystyki.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.03.2013 o godz. 22:42

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.03.2013 03:10    #3
Może msz zbyt slabe obciążenia treningowe a dodatkowo nie dales dodatkowych indywidualnych treningow pilkarzom?

Jeśli chodzi o trening to mam taka zasade ze przez 3-4 tygodnie cwicze kondycje na (bardzo) wysokich obrotach potem taktyke i zgranie a w trakcie sezonu przechodze na srednie obciążenia.

W przerwie miedzysezonowej dalem trening meczowy na prawie najslabszy(chodzi mi o suwak na srodku). W trakcie sezonu przesuwam bardziej na lewo (by trening meczowy byl bardziej wazny niz w trakcie sparingow).
W wakacje nie pozwalam odpoczywac przed i po meczu. Pilkarze lapia max tygodniowe kontuzje wiec jest do wybaczenia.

Pilkarzom w indywidualnych dalem wysokie obciążenia na poszczegolne atrybuty a nie na indywidualne role.
Zauwazylem ze jak pilkarz przez dluzszy okres lapie dobre oceny to i rozwija sie lepiej.

Przyklad:
http://i.imgur.com/FT4MiiX.png (tak wiem, ze gracz slaby ale progres ma dobry wg mnie)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.03.2013 o godz. 03:11

Użytkownik uznał post za pomocny

BrendonLFC Partyzant

0
31.03.2013 12:56    #4
Ok, dzięki za pomoc. Spróbuję zastosować się do Twoich ran

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.