Ustawienie dośrodkowań

kilgor1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.04.2013, 13:46    #1
Jak uważacie, kiedy lepiej ustawić miekkie, a kiedy ostre dośrodkowania, a może najlepiej ustawić domyślne. I też jaką taktyke uważacie za najlepszą do gey skrzydłami?

stefan1984 Młody aktywista

0
09.04.2013 14:33    #2
Ostre dośrodkowania dałbym gdy moi napastnicy nie wyróżniają się specjalnie w walce o górne piłki, ale są szybcy, miękkie - gdy przeciwnie - mam w ataku duet złożony z Grzegorza Rasiaka, plus jego klona =) Miękkie dośrodkowania często zamykane są przez skrzydłowego z przeciwnej strony boiska, więc jeśli na skrzydłach mam dwóch szybkich, maleńkich skrzydłowych, raczej miękkich bym nie dawał. Ja zazwyczaj daję domyślne =) Poza tym gdy któryś z zawodników gra z rolą "odgrywający", wtedy każda taktyka domyślnie nakazuje wszystkim piłkarzom dośrodkowywać na niego. Co do ustawień... 4222 ( z dwoma DPŚ i OPP OPL) 442 i 451 ze skrzydłowymi i odgrywającym lub kompletnym napastnikiem na szpicy.

Mar1992 Przodownik pracy

0
09.04.2013 14:38    #3
Jak gram na ostre, to też najczęściej skrzydłowy dostaje piłkę. :D Najlepiej domyślne. :P
[quote="kilgor1"]do gey skrzydłami?[/quote] No wiesz Ty co... :D

kilgor1 Partyzant

0
09.04.2013 14:52    #4
NIby głodnemu chleb na myśli, ale tu nie o to chodziło

[quote="stefan1984"] [...] Co do ustawień... 4222 ( z dwoma DPŚ i OPP OPL) 442 i 451 ze skrzydłowymi i odgrywającym lub kompletnym napastnikiem na szpicy.[/quote]

mogłbyś bardziej opisać 4-4-2 i 4-5-1?

stefan1984 Młody aktywista

0
09.04.2013 15:35    #5
Z domyślnych taktyk w grze możesz je wybrać, żeby zobaczyć jak wyglądają =)

Normalne 442 czyli czterech obrońców w linii, dwaj środkowi pomocnicy z jakimiś tam zadaniami, PP i PL jako skrzydłowi, albo defensywni skrzydłowi - w przedpotopowej wersji, w którą grywam, i tak mają zazwyczaj najwięcej rajdów i wślizgów w meczu, niezależnie od roli i atrybutów =).

451 zazwyczaj, ale nie zawsze, wymaga by ten jeden jedyny napastnik był duży i silny, więc jeśli taki jest, to szkoda było by na niego nie próbować dośrodkowywać. Jeśli tak gram, i na OPP lub OPL mam zawodnika z silniejszą tą samą nogą, na którym skrzydle zawodnik gra, daję mu rolę skrzydłowego, co powoduje, że będzie często dośrodkowywał =) A jeśli np. mój OPP ma lepszą lewę nogę, wtedy gra jako schodzący napastnik, i wtedy albo dośrodkowuje, albo ścina z piłką do środka.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution