Pomoc.

EloSxdd Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.08.2013, 00:17    #1
Siema.

Mam nastepujacy problem:
Moje poczatki z managerami, nie byly za latwe (gram od CM4). Wszystko ladnie pieknie, jednak schody zaczynaly sie przy taktyce, a nastepnie przy doborze taktyki pod zespol. Nie mam ulubionego ustawienia, zawsze ustawiam taktyke pod zespol, np. majac konkretnego DP ustwie go jako pierwszego, aby wykorzystac w pelni jego umiejetnosci. Majac dobra linie obrony ustawie OL - OŚ - OŚ - OP. Wtedy widze ze defensywa bedzie wygladac 4-1.. Nastepnie zakladajac ze mam dobrych ŚP, ustawiam ich 3 w lini w srodku pola, i 2 NP z przodu, co daje 4-1-3-2. Sparingi sa fenomenalne, nawet grajac sredniakiem, ogrywam lepsze od siebie zespoly. Jednak przychodzi sezon, zawodnicy juz wiedza jak maja grac, jednak blad popelniam chyba przy instrukcjach, dlatego ze nie wiem jakim stylem chce grac.

Jak dobierac styl gry do zespoly ? Jakie instrukcje dajac poszzczegolnym zawodnikom? Na co zwracac uwage przy tworzeniu fomacji i strategii?

Licze na odpowiedz specjalistow.
Z gory dzieki!

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.08.2013 18:57    #2
na pewno musisz zwrócić uwagę na ustawienie rywali, umiejętności poszczególnych rywali. Nakarz by ŚP którzy są na zewnątrz "koła" kryli skrzydłowych rywala i w ustawieniach dot.. rywala zrób tak by skrzydłowi nie mogli grać tą nogą na której grają stronie. Powiedzmy że rywal to lewy skrzydłowy, nakaż by grał prawą nogą. jeśli grałbyś zawodnikiem DP to nakaż mu kryć lepszego z napastników rywala. Poza tym uruchom myślenie włącz te mecze na pełen okres, przeanalizuj czy podania nie są zbyt niecelne, jeśli obrońcy wybijają na oślep to ustaw każdemu osobiście żeby mieli krótkie podania... Przeanalizuj grę możesz czasem pokombinować i bocznemu obrońcy dać by był wysunięty i pokrywał skrzydłowego rywala i szybciej przerywać im akcje skrzydłami. Zwracaj uwagę na szybkość rywala jeśli ktoś jest koksem to nie ma sensu byś używał na nim pressingu czy indywidualnego krycia bo i tak ci ucieknie. Wtedy dawaj by częściej był atakowany po kościach.

Kombinuj! Myślę, że trochę pomogłem. Pozdro.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.