odp. 1 opcja freeze służy do zamrażania atrybutów zawodnika również ludzi ze sztabu. Polega to na tym, że zamrażasz zawodnika i jego atrybuty nie spadają a możesz zaznaczyć w opcjach FMRTE aby jego atrybuty mogły rosnąć również można wybrać co ma być zamrażane.
odp. 2 Opcja ta rejestruje wszystkich zawodników z podkreśleniem wszystkich czyli jak masz w pierwszym zespole dajmy na to 40 to cała czterdziestka zarejestrowana a gra jako tako się nie sypie z jednym ale jednak problem gdy dojdzie w grze do rejestracji zawodników do europejskich pucharów. Niestety nie będzie można odhaczyć zawodnika który został zarejestrowany przez edytor. Można to obejść używając opcji jednodniowego urlopu.
odp. 3 Używanie edytora jest jak z dopalaczami czasem cię nie zabiją ale czasem ten sam który używasz dłuższy czas nagle cię poskromi. Ale nie po to pisałeś pytanie o bezpieczne używanie, bym teraz truł jakieś porównania. Więc na co musisz uważać w edytowaniu to na pewno edytowanie tabel ligowych, pucharowych, wyników. Możesz z pewnością spodziewać się w późniejszym czasie błędów i dość poważnych jak np. brak losowania grup LE czy LM tak że odradzam takich kombinacji. Jeśli chodzi o finanse to różnie z tym bywa. Szczególnie jeśli dodasz duży budżet to już zależy od zarządu. Jak ma lekką rękę to popadnie w długi. Potem zarząd komisaryczny, embargo transferowe do klubu. A kończyć możesz na najniższym szczeblu. Są też przypadki działania w drugą stronę. Pieniądze część przelewają na fundusz inwestycyjny i je zamrażają resztę przeznaczają na rozbudowę zaplecza, a jeżeli sam klub prowadzisz i zajmujesz się zatrudnianiem piłkarzy i sztabu to oczywistością jest jego ulepszanie. Tak że z finansami też ostrożnie. Możesz również edytować zaplecze klubu. daje to efekt taki, że wyszkolisz lepszych juniorów ale lepszy efekt otrzymasz jeżeli jeszcze podniesiesz poziom szkolenia w danej lidzie. Wtedy 2+2 da tobie 4. A jeżeli nie chcesz szkolić tylko ściągać graczy to możesz reputację klubu podnieś a wtedy przy wysokich finansach i wysokiej reputacji możesz dobrych i już znacznie rozwiniętych i młodych zawodników kupować. A i tu wiesz można również poziom atrakcyjności rozgrywek podnieć co da jeszcze większy efekt tylko że również dla rywali ligowych. Co jeszcze chciałem napisać? A jeżeli bawisz się w Boga i podnosisz atrybuty piłkarzom to pamiętaj o zrobieniu kopi oryginalnej edytowanego piłkarza opcja import/eksport zawsze możesz żałować takiej edycji więc spokojnie możesz go przywrócić. Jest jeszcze sporo opcji których jeszcze nie próbowałem więc możesz się nimi pobawić i opisać skutki. Ja mogę od siebie dodać że używam często opcji leczenia gdyż jak ma się krótką ławkę to wiadomo a jak podstawowy i ważny zawodnik wypada na niemalże cały sezon to się po witaminki sięga. Życzę miłej zabawy i mam nadzieję że mimo długiej wypowiedzi okazałem się pomocny.
Użytkownik uznał post za pomocny
Najnowsze posty