W FM gram zawsze Wisłą, a w telewizji oglądam wszystkie mecze tego klubu. Ostatnio grałem z Twoimi dodatkami FM 2015 Update 0.2 i Polska Liga Update 1.01 FM 2015. Jeśli od tamtej pory kolejne wersje FM 2015 Update zmieniły wartości CA/PA to zignoruj resztę tego posta.
Moje sugestie dotyczące Wisły:
- Wild Donald Guerrier:
a) w FM jest to szrot na ławkę / do odpalenia, w rzeczywistości jest to teraz najcenniejszy zawodnik klubu
b) w FM jest to bardziej lewy obrońca, w realu to lewy skrzydłowy, a na obronie zagrał tylko kilka razy i w ogóle się nie nadawał, bardziej pasuje jako naturalny skrzydłowy, a obrońca jakotaki
c) reasumując, trochę więcej CA, ale za to mniej intelektu, bo mądry to on nie jest (ale jest ok wobec trenowania)
- Michał Czekaj:
a) w FM nadal talent, a w rzeczywistości zmarnował ostatnią szansę w pucharze polski i perspektywy są takie, że czeka go raczej wylot z klubu i systematyczne spadanie do niższych lig jak wiele innych niewypałów z drużyn juniorskich Białej Gwiazdy
b) PA zdecydowanie w dół
- Damian Buras
a) nie wiem czy do końca okienka nie wyleci z Wisły (na razie pojawiał się w rezerwach), ale ma za duże PA, w rzeczywistości jest to zmarnowany talent (o ile go miał) i jest na wylocie, PA ma za wysokie
- Kevin Kuźba
a) w FM jest jako pomocnik, a w tym sezonie gra w rezerwach jako napastnik (a przynajmniej jest tam próbowany)
- Grzegorz Marszalik i Krystian Kujawa
a) w tej chwili to oni mają najbliżej do składu z rezerwowych, więc być może trochę większe PA o ile się teraz w grze nie wyróżniają na tle rówieśników w klubie (nie licząc utalentowanego Konrada Handzlika)
Nie wiem jak wyglądają nowi zawodnicy w FM, więc odniosę się to ich pozycji wg Sortitoutsi, by zweryfikować to na podstawie pierwszych kolejek.
- Radosław Cierzniak
a) obecnie najlepszy bramkarz w lidze, natomiast Buchalik nie spełnia oczekiwań, więc warto sprawić, by w FM Cierzniak był wg umiejętności lepszy od tego drugiego
- reszta nowych
a) jeśli jest inaczej to weryfikuję, że Tomasz Cywka to ofensywny pomocnik i na razie wygląda na niewypał, Rafael Crivellaro to ofensywny pomocnik i coś z niego może być, a Denis Popović to środkowy pomocnik i ma problemy z przeskokiem z I ligi do ekstaklasy
Najnowsze posty