Zależy od napastnika. W obecnej edycji nie ma juz moich ulubionych suwaczków, dzięki którym mogłem dowolnie korygować ustawienie i styl gry każdego zawodnika, dlatego też kombinuję i patrzę jak sobie radzą moi zawodnicy w danych rolach. Dla przykładu w Chrobrym duet Szczepaniak & Wojciechowski ustawiłem jako standardowa wg mnie para napastników czyli Odgrywający At. & Lis Pola Karnego. Pierwszy miał tyle asyst co drugi bramek i odwrotnie, czyli idealnie. Obaj liderami klasyfikacji statystycznych asyst/goli. Natomiast już w przypadku kolejnych nabytków na te pozycje, musiałem zmieniać role napastników, bo Ci już nie odnajdywali się w obecnych i te które pasowały najlepiej to: Defensywny Napastnik Wsp. & Wysunięty Napastnik, Klasyczna 10 & Lis Pola. Najlepiej jak sobie w kilku meczach ustawisz podgląd na cały mecz i poobserwujesz jak zachowują się Twoi napastnicy, a jak chciałbyś żeby się zachowywali i będziesz na bierząco korygował ich role i zadania tak długo, aż będziesz zadowolony
przy okazji zobaczysz jak dane role odzwierciedlają grę na boisku
Też ważne jest jak przy ogólnym ustawieniu zachowują się pomocnicy, czy nie są za wysoko, czy nie dublują pozycji z napastnikami, czy nie wprowadzają zamieszania w ataku. Czasem lepiej jest mieć 2 defenywnie ustawionych pomocników, którzy kreują grę od tyłu, niż pchać ich niepotrzebnie do przodu.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.01.2017 o godz. 18:28
Najnowsze posty