Ostatnio wróciłem do FM2016 po dłuższej przerwie, rozpocząłem grę w lidze szkockiej, mija właśnie trzeci sezon. Przez te wszystkie lata gry w efema obserwowałem znikanie piłkarzy z bazy danych, ale jestem na 90% przekonany, że działo się to na skutek kończenia kariery lub braku ofert dla danego zawodnika. W zeszłym sezonie sciągnąłem do zespołu Princewilla Okachiego z Widzewa, jednak jest to moja pierwsza ever przygoda na wyspach brytyjskich i zapomniałem o pozwoleniu o pracę. Okachi pozwolenia nie dostał, kontrakt podpisał, więc wypożyczałem go do końca kontraktu do innych lig nie śledząc zbytnio jego losów. Na początku obecnie rozgrywanego sezonu Okachiego wypożyczyli New York Red Bulls i chłop po kilku miesiącach wyparował z bazy danych (historia kariery nie zapisała się) - kontrakt ważny pół roku, sezon życia i gra w MLS a człowiek przepada jak kamień w wodę! Miał on ustaloną w warunkach wypożyczenia cenę wykupu 0 ojro, więc domyślam się, że przeszedł za friko do NYRB w styczniu i tym sposobem zniknął z bazy. Podobne rzeczy dzieją się z różnymi zawodnikami z innych lig, głownie polskiej, którzy niejednokrotnie odchodzą do przyzwoitych lig i przyzwoitych klubów za przyzwoite pieniądze. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z czymś podobnym w żadnym efemie, a nawet lubiłem śledzić losy byłych ekstraklasowiczów w egzotycznych ligach. Sadlok do FC Zurych za 975 tys. euro? Bum, znika z bazy, historia kariery nie zapisuje się. I tego typu przypadków co okienko transferowe coraz więcej.
Proszę bardzo, Mąka i jakiś czesiek dopiero co wykupiony z Bundesligi przechodzą do bardzo przyzwoitych klubów i znikają z bazy na amen. Jestem pewien, że nic takiego nie miało miejsca w żadnej z moich rozgrywek przez wszystkie lata i edycje gry.
Czy to normalne? Czy to jakiś bug? Dodam, że dotąd nie spotkałem się z ŻADNYM bugiem w posiadanej przeze mnie szesnastce.
FM2016, aktualna wersja, gra oryginalna.
EDIT
Dodam, że zjawisko to ma naprawdę szeroką skalę i niedługo braknie mi w bazie danych polaków grających poza aktywnymi ligami i światowym topem :/
Proszę bardzo, Mąka i jakiś czesiek dopiero co wykupiony z Bundesligi przechodzą do bardzo przyzwoitych klubów i znikają z bazy na amen. Jestem pewien, że nic takiego nie miało miejsca w żadnej z moich rozgrywek przez wszystkie lata i edycje gry.
Czy to normalne? Czy to jakiś bug? Dodam, że dotąd nie spotkałem się z ŻADNYM bugiem w posiadanej przeze mnie szesnastce.
FM2016, aktualna wersja, gra oryginalna.
EDIT
Dodam, że zjawisko to ma naprawdę szeroką skalę i niedługo braknie mi w bazie danych polaków grających poza aktywnymi ligami i światowym topem :/
//Edytowano 2 razy, ostatni raz 09.05.2017, 13:32
Najnowsze posty