Spadająca frekwencja na meczach

Zielson Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.07.2017, 02:00    #1
Premierowy sezon Motoru Lublin w Ekstraklasie minął pod znakiem beznadziejnej walki o każdy punkt. W kolejnym sezonie wyszedłem z mojej efemowej strefy komfortu i po raz pierwszy wydałem calusieńki dostępny hajs na dość poważne wzmocnienia. Opłaciło się, na skutek szczęśliwego dla mnie wyniku finału Pucharu Polski czwarte miejsce w Ekstraklasie zagwarantowało udział w Lidze Europy, a fajna taktyka (może wrzucę schemat do odpowiedniego działu, bo wydaje się funkcjonować całkiem sprawnie), kolejne wzmocnienia składu i szczęśliwe losowanie rywali pozwoliło prześlizgnąć się przez kolejne rundy eliminacji LE jak piskorz i dobrnąć do fazy grupowej.

Oto screen z drugiego sezonu w ekstraklasie - zakończonego na 4 miejscu jako najsłabsza pod względem reputacji ekipa - na którym zaznaczone są frekwencje: I - z Śląskiem Wrocław, II - z Pogonią Szczecin, III - najsłabszą pod względem frekwencji i reputacji ekipą ligi

A o to frekwencja w na tych samych (I, II, III) meczach w sezonie, w którym zespół jest kadrowo czołówką ligi, cały czas utrzymuje się w czołówce, własny stadion to twierdza, reputacja wzrosła i wyprzedzam pod tym względem dwa zespoły ligi, a także biorę udział w fazie grupowej Ligi Europy.

Ponad tysiaka mniej ludzi na w.w. meczach ligowych pomimo wzrostu reputacji zespołu, pełnego stadionu na meczach Ligi Europy i utrzymywania się w czołówce. Fakt, jeden z ulubieńców kibiców odszedł z klubu, ale a) nie był on GWIAZDĄ b) figurował jedynie w składzie, ale nie grał w poprzednim sezonie ani trochę. Utrzymuję trochę lepsze relacje z managerami pozostałych zespołów, nie ma takiego napięcia na konferencjach, ale nie sądzę żeby ten czynnik aż w tak dużym stopniu wpływał na liczbę kibiców na stadionie.

Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć co odpowiada za taki znaczny spadek frekwencji pomimo poprawiających się wyników i reputacji klubu?

//Edytowano 3 razy, ostatni raz 29.07.2017, 02:05

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.07.2017 16:51    #2
Też mi się to zdarzało w polskiej ekstraklasie, gdy grałem bardzo dobrze w pucharach. Frekwencja na meczach ligowych była niższa niż w poprzednich sezonach. Być może powodem jest mobilizacja kibiców na mecze w pucharach i wykręcanie frekwencji tam. To chyba też nie byłoby dobrze, gdyby to tak działało, że frekwencja zawsze rośnie, bez wpływu innych okoliczności. Poszukam jeszcze czegoś na zagranicznych stronach.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution