wolne transfery

ultimate Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.09.2017, 23:17    #1
Siema,
[FM17] Czy istnieje jakiś sposób by dogadać się z zawodnikiem, aby po zakończeniu jego kontraktu przeszedł na zasadzie wolnego transferu do mojego klubu? Pytam, bo szukałem w tym FMie, a za cholerę nie mogłem tego znaleźć. Chodzi mi o to, że np. na początku sezonu 16/17 (kiedy zawodnik ma jeszcze przynależność klubową) dogaduję się z zawodnikiem, któremu się kończy kontrakt 30 czerwca 2017 (koniec sezonu 16/17), aby dołączył do mojej drużyny na początku nowego sezonu (żeby uniknąć opłaty za transfer). Myślę, że zrozumiecie o co mi chodzi :P

student137 Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
03.09.2017 01:14    #2
[quote="ultimate"]Siema,
[FM17] Czy istnieje jakiś sposób by dogadać się z zawodnikiem, aby po zakończeniu jego kontraktu przeszedł na zasadzie wolnego transferu do mojego klubu? Pytam, bo szukałem w tym FMie, a za cholerę nie mogłem tego znaleźć. Chodzi mi o to, że np. na początku sezonu 16/17 (kiedy zawodnik ma jeszcze przynależność klubową) dogaduję się z zawodnikiem, któremu się kończy kontrakt 30 czerwca 2017 (koniec sezonu 16/17), aby dołączył do mojej drużyny na początku nowego sezonu (żeby uniknąć opłaty za transfer). Myślę, że zrozumiecie o co mi chodzi :P[/quote]

Oczywiście, że się da, ale możesz to zrobić tylko na pół roku przed końcem kontraktu takiego zawodnika. Wówczas masz opcję "zaoferuj kontrakt". W większość lig kontrakty kończą się 30 czerwca, więc już 30 grudnia możesz oferować zawodnikom nowe kontrakty. Oczywiście są ligi, które nie mają takowych przepisów i wtedy nie weźmiesz takiego gracza. Prawo to jeśli się nie mylę omija Brazylię, oraz Wielką Brytanie po ekstremalnym Brexicie.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
03.09.2017 07:41    #3
W Wielkiej Brytanii da się kontraktować miesiąc przed końcem kontraktu.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.