[quote="myfunnygame"]Ja mogę ze swojej strony powiedziec ze analizuję sobie każdego zawodnika w zespole i te raporty są faktyczne, autentyczne i prawdziwe, przykładowo nie mam za dużo obrońców i co jakiś okres dostaję info że piłkarze są źli na głębie skadu/rezerwowych lub konkretne pozycje na boisku
Do tego scouci dobrze opisują atrybuty (poza może jakimis ukrytymi). Gdy ktoś ma niskie podania to mamy o tym info w raporcie, gdy ma niską siłę jest wspomniane że powinien popracowac nad siłą.
a jak przeskanowuję rynek?
Wybieram sobie pozycję której szukam.
Zaznaczam, ze chcę by były to tylko osoby ch etne na transfer (nie wypozyczenie).
Następnie dodaję wszystkich do listy życzeń o określonej nazwie (np. "ŚO"
. Jeśli w wyszukiwaniu jest więcej niż 500 zawodników to trzeba dodawać do listy mnijeszymi partiami, np. 499 i 200, bo inaczej nie wyświetla sie ta opcja dodawania do listy życzeń.
Jak już mam na liście życzeń wszystkich zawodników z naturalną pozycją, w tym wypadku ŚO, to sortuję sobie według poszczególnych cech,
Najpierw zmieniam wyżwietlanie atrybutów na Defensywa, usuwam zawodników którzy nie mają żadnych atrybutów w całej linii. (wystrczy posortować według jednego z atrybutów defensywnych i gdy się pojawia cała plejada bez atrybutów to zaznaczam i usuwam (można też zaznaczyć i wysłac scoutów do sprawdzenia, i usunąć z bieżącej listy)
Dalej sortuję sobie według wybranych przeze mnie atrybutów np. główki, sprawdzam którzy zawodnicy mają zakres poniżej na przykład 8 i ich kasuję, jak ktos ma zasięg 1-10 o tez kasuję bo za duże ryzyko trafienia zakresu 1-6, a po co nam ŚO którego przebiją rywale w główkach.
Dalej robię podobnie z atrybutami ustawianie się, krycie odbiór, wytrzymałość, szybkość, siła, skocznośc, przewidywanie, przyspieszanie.
Na starcie usuwam tylko takich którzy na prawde mają zbyt niskie atrybuty, przykladowo PODANIA, po co ci piłkarz który za każdym razem z obrony poda do przeciwnika? No stress & delete
A potem wyszukuje perełki typu 4/6 atrybutów mają powyżej na przykład 9/10 i im otwieram profil, sprawdzam pozostale atrybuty, fajnie jeśli piłkarz ma pracowitośc powyżej 10 a nie poniżej 6, starsi zawodnicy z kolei dobrze jakby mieli sprawnośc powyżej 11, żeby im się atrybuty w miarę długo trzymały.
Też takie atrybuty jak współpraca czy szybkość nie powinny być poniżej dajmy na to 6 bo 1) rywal będzie cię prześcigał, 2) nie będzie cię rozumiał zawodnik odnośnie twojej taktyki.
Jak tak poprzeglądałem rynek to teraz mam takie wpisy:
na początku miałem listę wad na długość strony, a zalety aktualnie mam dwukrotnie wyższe niż strona co widac po pasku na środku zdjęcia
aha, u bramkarzy warto aby mieli niskie piąstkowania oraz ekscentrycznośc choć paru (dosłownie kilku) z top 50 ma te parametry powyżej 15, taki Neuer, chodzi o to żeby nie robił głupot na boisku i żeby łapał a nie tracil piłke górną
Przeanalzuj sobie top 50 na każdej pozycji według wartości PLN jakie mają kluczowe atrybuty zawodnicy, a potem pomnóż sobie przez jakiś % żeby mieć trochę gorszych od topu graczy, ale żeby mieli w skali te atrybuty podobne
Pozdr
EDIT: 23 miliony w budżecie transferowym w 6 lidze angielskiej, pienknie
[/quote]
Hehe, to faktycznie szacun. Mi głównie chodziło o nabory juniorów i ustawiania zadań scoutów żeby w razie czego znajdowali perełki które mogłem gdzieś przeoczyć. Ja gram Wolves na odkrytych atrybutach pilkarzy więc mam trochę łatwiej ale zawsze po okresie transferowym mam wrażenie że mi czegoś w drużynie brakuje...
Najnowsze posty