Parę pytań o Orange Ekstraklasie

igla135 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.08.2007, 13:45    Pytanie
A więc mam takie parę pytań
1.Czy jest możliwość aby polscy piłkarze za granicą wrócili do Polski (Bronowicki,Smolarek,Błaszczykowski),gram wisłą kraków i udało się to z Golańskim..
2.Czy ktoś wygrał kiedyś ligę mistrzów polskim zespołem i może dać screeny ??
3.Jak są liczone punkty europejskich pucharów(tzn. kiedy i jak dużo dostaje kraj punktów) Bo chciałbym aby polska miała 2 miejsca w LM
3.Z jakich krajów przychodzą piłkarze do polski ?
4.Jaki atrybut odpowiada za to że np.Kosowski chce odrazu odejść z wisły ??Specjalnie zmniejszyłem mu ambicje w edytorze do 9 i dalej tak jest..
5.Czy podczas gry status Polski może się zmienić na Kraj rozwinięty ??

No i to mniej więcej tyle ;)

pablo11pablo11 Młody aktywista

0
16.08.2007 13:51    #1
1. jest taka możliwość, jak się "stoczą" :D Mile, Kaźmierczaka można potem na luzie odkupić ;] ze Smolarkiem będzie trudniej, ale może jak troche pograsz :P

2. jeden z ostatnich postów w Przechwałki, rekordy, itp. ziomek wygrał LM Wisłą (w karnych z Barceloną ;]). skriny są podane

3. punkty są przyznawane za wygrane mecze, a do tabeli liczy się 5 ostatnich sezonów - w FM07 musisz trochę pograć żeby osiągnąć te conajmniej 15 miejsce gwarantujące 2 zespoły w CL :P

3 (:D). Białoruś, Czechy, Ukraina, Rosja, Litwa, Bułgaria, etc. ;] no i niektórzy z Ameryki Płd.

4. Kosowskiemu zazwyczaj dobrze ten sezon w Chievo idzie, rośnie mu wartość i od razu chce się wynosić z Wisły, temu nie poradzisz. ale możesz nieźle wynegocjować cenę, mi się na 3.000.000 € udało :D

5. niestety, nie ma bata... =/

pozdro!

Użytkownik uznał post za pomocny

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
16.08.2007 14:04    #2
1. niestety nie ;] nie ta kasa i takie tam
2. mi sie to niesety nie udało, aczkolwiek Lechijką gdańsk doszedlem do ćwierćfinału ];
3.dokładnie tak jak powiedział wyzej pablo11pablo11, ale remisy takze sa liczone, o ile sie nie myle
3 hah. przede wszystkim wschód, czasem takze ktos z ameryki dojdzie jak ci sie poszcześci :]
4.zeby Kosowski odszedl z twojego klubu, musisz sie z nim klocic, wystawic go do rezerw itd
5. nie...

Piotrś Młody aktywista

0
16.08.2007 15:48    #3
kuba-Przeciezz igla nie chce zeby kosa odchodził?

mickzas Partyzant

0
16.08.2007 15:58    #4
Ja tu odpowiem tylko na drugie pytanie. Można wygrać polskim zespołem LM, ale do tego trzeba czasu (mniej w przypadku np. Wisły, dużo więcej w przypadku np. Unii Janikowo). Dawno nie zaczynałem gry silną polską drużyną, więc skupię się na jednej z najsłabszych. W dużym skrócie trzeba powoli, ale systematycznie zwiększać prestiż klubu, zajmować co raz wyższe pozycje w lidze, grać regularnie w pucharach i z czasem osiągnąć dominację w lidze. Ważny jest ogpowiedni skauting, wyszukiwanie tanich, ale bardzo dobrych piłkarzy, ponieważ gdy tylko drużyna zacznie grać lepiej, to zaraz po naszych najlepszych piłkarzy zgłoszą się bogaci chętni;) Pieniądze z transferów i pucharów w miarę możliwość lokować głównie w infrastrukturę (no chyba, że nie możemy znaleźć niedrogiego następcy na którąś pozycję) - wiadomo, że im większy stadion, tym więcej kasy z biletów. Grająć Unią J. zaczynałem ze stadionem 5000 (w tym 500 siedzących) miejsc, o ile dobrze pamiętam, a z czasem dorobiłem się 17200. Co to tanuch piłkarzy to polecam graczy z Salwadoru, Gwatemali i Hondurasu, a także juniorów Wisły, Legii, Widzewa i Lecha, którym kończą się kontrakty - czasami można za relatywnie małe pieniądzę znaleźć prawdziwe młode gwiazdy. W końcu, gdy już nikt w Polsce nie może nam zagrozić i mamy duzy budżet tarnsferowy to zaczynamy kupować najlepszych Polaków grających w innych klubach (głównie reprezentantów kraju). Lepiej wydać 30 mln. zł na wielką gwiazdę, niż kupić 3 zawodników, którzy będą tylko dobrym poszerzeniem składu. Regularna gra w pucharach i zwycięstwa w lidze sprawią, że każdy polski zawodnik będzie (po krótszych lub dłuższych negocjacjach) chciał zasilić nasz zespół. Po kilkunastu sezonach mamy wreszcie zespół, który może zagrozić najlepszym w Europie i przy sporym udziale szczęścia wygrać LM. Moja Unia doszła do finału P.UEFA, gdzie przegrała z Barceloną 1:2, a kilka sezonów później zdażyło się coś takiego:
Faza Grupowa LM
(dom, wyjazd)
Unia - PSV 1:0, 2:1
Unia - PAO 2:0, 3:0
Unia - Milan 1:1, 1:2
1/8 finału
Unia - Ajax 3:0, 0:2
1/4 finału
Unia - Milan 2:1, 1:2, k.4-2
1/2 finału
Unia - Roma 2:0, 1:1
I wreszcie wielki finał (pierwszy strzał na bramkę oddałem w 43 minucie, wcześniej Arsenal cały czas siedział na moim plolu karnym, a druga połowa to już inna bajka)
"Obrazek"
I to w sumie tyle, mozolna praca z zespołem i sporo szczęścia (skład Milanu rzucał na kolana - 7 z 10 najdroższych piłkarzy grało właśnie w Milanie)

Użytkownik uznał post za pomocny

slawek15 Partyzant

0
16.08.2007 16:46    #5
do polski nie da rady sciągnąć smolarka za nic!

mariusz90 Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.08.2007 17:09    #6
no nie wiem jezeli osiągnął byś coś w pucharach to być może Ebi przeszedł by do tego klubu

vietti Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.08.2007 17:13    #7
Smolarek przejdzie pewnie, jak będzie starszy, albo będzie niezadowolony, a twój klub coś osiągnie (w pucharach).
http://www.vietti.aq.pl/ - Grafika komputerowa

igla135 Partyzant

0
16.08.2007 17:57    #8
No to w sumie nie najgorzej że jacyś zawodnicy będą chcieli przyjść...Tylko wkurza mnie że nie mam mało szczęścia w grupach LM...Trafiam na Fenerbahce,ManUtd,SportingCP,Milan a chciałbym wyjść z grupy chociaż by polepszyć bilans punktowy polski w rozgrywkach europejskich..

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
16.08.2007 18:07    #9
Odpowiedź na pytanie została udzielona, zaczyna się offtop - zamykam.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution