Zmiany w ustawieniach taktycznych.

lolek1993 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.10.2007, 11:35    Pytanie
Czy zmieniacie coś w ustawieniach taktycznych?np.Polecenia dla zespołu.
Jak tak to jak zrobić żeby było najlepiej?

Saint Partyzant

0
08.10.2007 12:10    #1
Oczywiście, że dokonuję zmian w ustawieniach taktycznych. A jak zrobić żeby było najlepiej? Nie ma złotego środka. Styl gry drużyny trzeba dostosować do wielu czynników tj: przeciwnik, potencjał naszych zawodników, gdzie gramy, pogoda i wiele innych. Ja osobiście mecz zaczynam z nastawieniem lekko defensywnym i konterka (bez znaczenia czy gram u siebie czy na wyjeździe, czy to Chelsea czy Hull) gdyż na początku meczu komputer lubi ruszyć do przodu. Gram skrzydłami bo mam szybkich i kreatywnych pomocników po bokach. Podania krótkie (choć jak jest mokro to coś tam zmieniam :P). Generalnie poczytaj sobie jakieś artykuły o taktyce, bo to tak naprawdę temat rzeka.

daniello1111 Partyzant

0
08.10.2007 12:50    #2
ZMIANY TAKTYCZNE SĄ JAK NAJBARDZIEJ KONIECZNE!! GRAJĄC Z LEPSZYMI KLUBAMI NAISTOTNIEJSZA JEST OBRONA - 4OBROŃCÓW, BY SKRZYDŁOWI DRUŻYN PRZECIWNYCH NIE "ROZWIJALI SKRZYDEŁ", -DWÓCH DEFENSYWNYCH POMOCNIKÓW, I PO SPRAWIE. PO DRUGIE ZMIANĘ TAKTYKI UZALEŻNIAM TAKŻE OD KONTUZJI, GDYZ NIE DA SIE UKRYĆ, ZE W FM-IE JEST ICH SPORO!! JEDNAK NAJCZESCIEJ STOSOWANĄ TAKTYKĄ PRZEZE MNIE JEST 1-4-4-2 I USTAWIENIE DEFENSYWNE Z COFNIĘTĄ LINIĄ OBRONY- NAJWAŻNIEJSZE NIE STRACIĆ A PRZY OKAZJI MOICH SZYBKICH NAPADZIORÓW DA SIE COS USTRZELIĆ!! OSTATNIE WYNIKI ELIMINACJE DO FAZY GRUPOWEJ Z PALERMO W-1:1 D-2:0

kurzy13 Młody aktywista

0
08.10.2007 14:13    #3
daniello prosze nie CAPS LOCK'iem!!!!!!!!!! Oczywiscie ze zmiany stktyczne sa potrzebne. Zeby bylo najlepiej to poprobuj troche...

Nemrod Partyzant

0
08.10.2007 16:22    #4
Ustawienia taktyki są bardzo ważne, nie wyobrażam sobie gry bez modyfikowanie poleceń, dla drużyny i rlaczy oraz instrukcji dotyczących rywali. Ja. np zawsze ustawiam żeby grali pressingiem (no chyba że wygrywają 3-0 to im to wyłącze bo się męczą szybciej, zawsze mam włączone kontrataki, ścisłe krycie często i gra przy przeciwniku czesto. Nieststy jest to wieksze obciązenie fizyczne dla piłkarzy i szybcej sie męczą dlatego potzrbują wiekszej rotacji. Paza tym wiekszość drużyn ma swoje ulubione formacje w których gra najlepiej ...niestety to jest do sprawdzenie tylko w edytorze (czasu rzeczywistego lub tym który masz po zainstalowaniu FM).Zbyt czeste zmiany taktyki są niewskazane najlepiej mieć jedną na wyjazdy i jedna w domu.

kozakozakozak Partyzant

0
08.10.2007 16:29    #5
ja próbuje wyposrodkowac wszytsko i za kazdym razem gram identycznym nastawieniem i ustawieniem 4 obroncami jednym defensywnym dwoma skrzydłowymi i jednym zrypistym kreatywnym i wogole wypasionym rozgrywajacym ktory sam czasami musi mecze wygrywac wsytd sie prznac ale od niego zaleza wyniki moejej druzyny . zawsze gram ofensywnie i przewaznie stzrelam jedna bramke wiecej niz przeciwnik :P jesli w koncowce prowaze jedna bramka to daje zeby grali beaaaaaaaaaaaaaaardzoe czesto na czas a jak przegrywam to zapominam o obronie :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.