pytanie dotyczące FM modiefier'a

Thefuture Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.11.2007, 21:34    Pytanie
1.Czy po zwiększeniu overalli piłkarza, będę jeszcze automatycznie w grze rosnąć do swojego PA?
2. Czy po ''udoskanaleniu'' gracza atrybuty powinny spadać do normalności?? Bo własnie mam taki problem, że niektórym zawodnikom po odpicowaniu:P atrybuty po 2 tygodniach spadają. Np. takiemu Alexowi w Chelsea dość szybko spadły, a takiemu Joe Cole'owi czy Wright-Phillipsowi stoją w miejscu i nawet jeszcze podrastają trochę jak zauważyłem
3. Czy warto stosować ten program??? Oczywiście do użytku w dobrych celach nie oszukiwania, bo innym zawodnikom również podwyższałem umiejętności, bo mnie odraża, że Fabregas wszystko ma po 13 czy 14 a a odbiór tylko na 20, albo Cristiano Ronaldo ma wolne na 14 czy 15, czy wykończenie akcji na 10, czy również dośrodkowania na 14.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
08.11.2007 21:45    #1
1. Jeśli dasz mu wszytko do 20, to co może jeszcze wzrosnąć?
2. Tak musi być, gdyż piłkarz to nie "robot"nie potrafi utrzymać takich statystyk, musiałby mieć nadludzki trening.
3. A czy podwyższanie statystyk, to nie oszukiwanie? Widocznie tak researcherzy tak ocenili ich umiejętności i wszelki ich zmienianie jest oszustwem. Ale to tylko twoja sprawa, jeśli uważasz, że jest za słaby,to ulepsz go.

Użytkownik uznał post za pomocny

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
08.11.2007 21:52    #2
Aż żal to czytać. Przeczytaj wywiad na CMREV z Michałem Polem to poznasz odpowiedź na pytanie nr 3.

Użytkownik uznał post za pomocny

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Thefuture Partyzant

0
08.11.2007 21:58    #3
Owszem, że uważam że nie którzy zawodnicy są słabi, bo Fabegas, Adebayor, czy Ronaldo mają naprawde dość małe umiejętności. Podałem ich jako przykład, ale jest jeszcze więcej piłkarzy w grze co mi się overalle nie podobają. Najbardziej to właśnie w 2005 i w 2006 były w miarę urealnione i nawet duże umiejętności. Nie ustawiam zawodnikom na 20, bo to nie jest gra to jest już owszem się z toba zgodze oszukiwanie, ale ja starałem się polepszyć umiejętności niektórych zawodników takie jakie powinni mieć moim zdaniem:P. Ale skoro mówisz, że spadną spowrotem do takich jakich mieli to w sumie nie warto się w to bawić. Myślałem, że jak trochę ulepszę to się utrzymają i nie będę przekraczać swojego PA, ale czy nawet po 1 atrybicie zmienię czy od razu dam wszystko na 20 to jest bez róznicy. To do czego ten program może służyć, skoro polepszenie i tak gówno da i za miesiąc będzie już norma???!?!!! Bardzo bym prosił jeszcze sformułowanie do czego ten programik może być przydatny??:):) Bo we wcześniejszych wersjach szczerze nie bawiłem się żadnymi programikami.

Thefuture Partyzant

0
08.11.2007 22:06    #4
kolego jak jest ci żal to do kościoła idź, bo ja tu nikogo nie obrażam i nie zachowuję się jak idiota, a ja we wcześniejsze wersje FM'a grałem bez żadnych specjalnych programików i ja nie jestem maniakiem fm'a, że wszystkie jego dodatki, programiki i inne pierdółki znam, więc chciałem się ładnie zapytać. Zresztą chciałbym, aby się wypowiedzieli ci co mieli styczność już z tymi modifierami, a nie jakiś narwancyh kolesi z tekstami zal,dziecko neo czy jakieś inne durne,nudne dziecinne internetowe gadki.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
08.11.2007 22:14    #5
1. Zwiększanie not bez zwiększania CA i PA nie ma sensu.
2. Spadają bo są za wysokie w stosunku do jego CA.
3. Nie warto. Przeczytaj wywiad z Michałem Polem poznasz piękno gry w FMa.

Jeżeli obraziłem to przepraszam. Ale czytając to wydaje mi się, że wiesz więcej o umiejętnościach piłkarzy niż resercherzy z Wysp Brytyjskich trochę to śmieszne.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Thefuture Partyzant

0
08.11.2007 22:25    #6
dobra poniosło mnie trochę, być może że bywam wrażliwy i ja również cię przepraszam i dziękuję za odpowiedź. Skoro polecasz ten wywiad to go przeczytam. A jeszcze co do tych resercherów to często bywa, ze profesjonaliści nie błyskają swoim profesjonalizmem, ale sam przyznaj, że niektórzy piłkarze mają trochę śmieszne atrybuty. W FM 07 sobie poradziłem jakoś z tym i grałem z 8 sezonów, ale w 08 liczyłem, że będą podobne jak w FM 06, ale się przeliczyłem i niektórzy mają nawet słabsze niż w 07, ale dobra już nie wazne. Przyzwyczaję się do tego, skoro dałem sobie radę w 07 to w 08 tez muszę:P

Thefuture Partyzant

0
08.11.2007 22:30    #7
pomyliło mi się z zaznaczeniem udzielenia pomocy:P, ale pomogłeś mi przy drugiej odpowiedzi, więc bez róznicy, a punkt i tak dostaleś ;]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution