Bug czy klątwa ??

owen94 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.11.2007, 03:03    Pytanie
Mam problem. Nie wiem czy to bug czy jakaś klątwa. Gram Realem Madryt. Początek sezonu dobry, wygrałem dwa mecze, jeden zremisowałem i wygrałem Superpuchar. Ale potem, w 6 kolejce zremisowałem 1-1, w następnej kolejce znów to samo i taki sam wynik w następnych 6 meczach. Następne 2 kolejki to remisy 0-0 z drużynami kolejno 16 i 20 w tabeli. Czy to jest jakiś bug czy po prostu nie umiem dobrze ustawi swoich podopiecznych ???
Druga sprawa to, to że w każdym meczu mam 8-10 sytuacji ''sam na sam'' i żadnej moi zawodnicy nie potrafią wykorzystać. O co tu chodzi ??

dani85 Partyzant

0
10.11.2007 16:59    #10
Dodam coś od siebie. Gram Śląskiem Wrocław. W pierwszym sezonie solidnie wzmocniłem skład młodymi polskimi talentami, taktyka Blaugrana home i away i wygrywałem z kazdym jak chciałem. Wygrałem 2 ligę z 2 porażkami na sam koniec sezonu (odpuściłem) i doszedłem do półfinału Pucharu Polski (ograłem Koronę i Groclin).

W 2 sezonie już w Ekstraklasie, po wzmocnieniach, na tych samych taktykach łoi mnie każy u siebie i na wyjeździe. Najgorsze zespoły, z którymi wygrywałem w zeszłym sezonie, w tym nagle grają genialnie bo przyjeżdżają do mnie i walą mnie 3:0. Np. z Polonią wygrywałem jak chciałem a teraz poprostu mnie deklasuje.

ZERO realizmu

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
10.11.2007 17:06    #11
Bo jesli sie ciagle gra jedna taktyka to jest ona rozpoznawana przez komputer. To chyba jest realistyczne? Chyba nie myslisz ze ciagle bedziesz grac jedna taksa i wszystko bedziesz wygrywac?

berret Partyzant

0
10.11.2007 18:17    #12
Mam pytanie - czy u Was jest tak samo? Otóż w trakcie meczy gdy zawodnik dostanie piłkę do nogi to bardzo wolno się z nią porusza, czasami niemal stoi a pozostali gracze poruszają się normalnie. Gdy ten zawodnik oddaje piłkę innemu to sam zaczyna biegać normalnie a ten, który otrzymał piłkę zaczyna się wlec. Suwaki od tempa akcji czy meczu nie mają tu żadnego znaczenia bo gdy przesune je do przodu to po prostu wszyscy szybciej biegają ale i tak ten, który ma piłkę zawsze jest zdecydowanie wolniejszy. Macie też tak?

Tomash Partyzant

0
10.11.2007 19:30    #13
zapewne to kolejny bug FM2008 :(
pozostaje tylko czekać na łatkę :P

Rad717 Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.11.2007 20:00    #14
To akurat (wg mnie) nie jest bug. Zwykle kiedy zawodnik jest przy piłce gdzieś na swojej połowie albo na środku rozgląda się do kogo ma podać. Bo np. napastnicy z piłką biegają u mnie dość szybko (gram w demo - czekam do poniedziałku aż w Media Markt będzie FM 2008 a jak nie to kupię przez internet)

owen94 Partyzant

0
10.11.2007 21:35    #15
Zmieniłem taktyke i ustaliłem osobny trening dla napastników i niektórych pomocników w którym mam strzały na intensywnym. Moja gra się poprawiła, w lidze jestem 3 a w pucharze Hiszpanii odpadłem w ćwierćfinale z Barceloną po dwumeczu wynik był 7-7 ale Barcelona wygrała dzięki bramkom na wyjeżdzie. Liczba 7 strzelonych bramek cieszy bo przedtem w 10 meczów tyle strzelałem. Dzienx za rady ;)

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
10.11.2007 21:38    #16
Z tym zawodnikiem z piłką to nie bug tylko przyzwycziliście się do silnika z FMa 2007 i stąd to zdziwienie. Teraz jest bardziej realistycznie.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

berret Partyzant

0
10.11.2007 23:02    #17
No to jest oczywiste, że zawodnik z piłką zawsze porusza się wolniej od tego bez piłki ale jednak nie uważam że w FM 2008 jest to realistyczne. To raczej wygląda tak jakby każdy zawodnik z piłką szedł a nie biegał. Nawet boczni pomocnicy sobie z piłką spacerują... Moim zdaniem coś tu nie gra, obym nie pozostał sam w tym osądzie - może wtedy jakaś łatka to poprawi.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.