kontuzje

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.12.2007, 23:16    Pytanie
Elo:)

Spotkała mnie przykra sprawa : sprowadziłem młodego 20 letniego napastnika z Brazylii, po rozegraniu 6 meczy złapał kontuzje (zerwane wiązadła krzyżowe) wypadł na 3 miesiące, po tych trzech miesiącach gdy już wyleczył, zabrałem do kadry meczowej i wpuściłem na ostanie 5 min + to co doliczył sędzia - po meczu dostałem raport o kolejnej kontuzji(zerwane wiązadła krzyżowe) - znów 6 miesiące z głowy, gdy już po wyleczeni rozpoczął lekkie treningi - kolejny dramat - przesunięcie dysku - 12 miesięcy leczenia ... potem była chwila spokoju (3 mecze i okres zimowy) i znowu kontuzja - zerwane wiązadła krzyżowe - 6 miesięcy - podczas leczenia w opisie pojawił się komunikat że poważnie zastanawia się na zakończeniem kariery z powodu kontuzji - po wyleczeniu kontuzji (co akurat wypadło na przerwę między sezonami) złapał kolejną kontuzje (jakąś mniej poważną bo miał pauzować przez 2 tyg.) po raporcie od medyka dostałem tylko wiadomość mniej więcej tej treści "Baltazar(bo tak mu było) postanowił zawiesić buty na kołku - z powodu przedłużającej się kontuzji" :(

Pytanie : do ludzi korzystających z edytorów
czy częste kontuzje wpływają na zwiększenie się ukrytego atrybutu podatności na kontuzje ?
czy morze mieć coś innego wpływ na kontuzje ?

ps. medyk ma atrybut na 19

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
16.12.2007 00:01    #1
Po prost gracz często kontuzjowany staje sie coraz bardziej podatny na kontuzje, być może za wcześnie wracał do gry, w tym przypadku nie dziwię siejego decyzji sam tak miałem w FM.

K@rim Młody aktywista

0
16.12.2007 00:22    #2
Być może pomogłoby zmienić mu w edytorze podatność na kontuzje ale raczej już za późno no i z edytorem to nie to samo

kurzy13 Młody aktywista

0
16.12.2007 00:28    #3
Kiedy sa to powazniejsze kontuzje to ten atrybut chyba rosnie. czasem tez atrybuty fizyczne maleja na stale.

0
16.12.2007 00:40    #4
nie interesuje mnie ingerencja edytorem w grę, to raz, dwa to opisana prze zemnie sytuacja już miała miejsce - zawodnik zakończył karierę - a moje pytanie traktuje jako naukę aby przyszłości oszczędzić sobie podobnych niespodzianek, bo raz że szkoda zawodnika a dwa to szkoda wydanej na niego kasy ...

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
16.12.2007 11:42    #5
Tak injury proneness rośnie wraz z powtarzaniem się urazów. Jest to oczywiste.
Wpływ na kontuzje mają: trening (może być zbyt obciążający) oraz to jak często piłkarz występuje na boisku - proponuję zmieniać piłkarzy w trakcie meczu jeżeli ich kondycja oscyluje w granicach 70.

Medyk jest od określania długości kontuzji oraz sposobu leczenia więc ma wpływ na "gojenie się ran".

W przyszłości proponuję przed zakupem gracza "scoutować go" - obserwować czy był kontuzjowany i co mu dolegało a także poczytać szczegółowy raport scouta (np. scout obserwuje trzy mecze), wtedy możemy dowiedzieć się czy scoutowi wiadomo coś o jego podatności na kontuzje.

Użytkownik uznał post za pomocny

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

0
16.12.2007 11:57    #6
@9pucek

Thx za wyjaśnienie sprawy:) a co do szczegółowego scautingu to bywa z tym różnie tego zawodnika o którym pisałem wyżej, przed przejściem do mnie miał tylko kontuzje głowy(coś chyba o rozcięciu) pauzował przez 2 tyg. Co do raportu to owszem scout informował o jego podatności na kontuzje, ale pozostała część raportu wskazywała żeby go kupować "bez względu na cenę"... a i jedno mam drugiego zawodnika którego gdy kupowałem miał w raporcie scouta że jest podatny na kontuzje - i co ciekawe w ciągu 5 sezonów jego najdłuższa przerwa w grze trwała 2 tyg, co prawda takich kontuzji które eliminowały go na 3dni było sporo ale to dało się przeboleć bo gdy tylko grał był wyróżniającym się zawodnikiem

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
16.12.2007 12:03    #7
Scout człowiek - może się pomylić. Miłej gry i małej ilości kontuzji życzę.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.