Kurczowe trzymanie się pozycji

kojotboy Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.12.2007, 15:48    Pytanie
Witam
Gram już w Footballa od edycji 2005 ale po raz pierwszy spotykam się z czymś takim.
Mianowicie piłkarze kurczowo trzymają się swoich pozycji, jest to o tyle denerwujące że np napastnik lub pomocnik traci piłkę i zamiast od razu o nią walczyć to leci do przodu podczas gdy przeciwnik ma groźną kontrę.
Doszło nawet do takiej sytuacji że mój napastnik minął obrońcę, wypuścił sobie piłkę, po czym grzecznie wrócił na swoją pozycję (!!)
Da się to jakoś zmienić w taktyce? Dodam że kreatywność już próbowałem w całym zakresie tak jak swobodę taktyczną.

I jeszcze jedna sprawa: czemu obrońcy mają czasami takie coś że zanim ruszą ku napastnikowi robią parę kroków w inną stronę? Często takie coś zaważa na przewadze napastnika...

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
16.12.2007 15:57    #1
Łatka 8.0.1 po części eliminuje te błędy ale nie jest doskonała.
Kolejny patch pewnie na początku lutego póki co musisz sobie jakoś z tym radzić.

Użytkownik uznał post za pomocny

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

kojotboy Partyzant

0
16.12.2007 16:02    #2
Mam już zainstalowaną tą łatkę. Bez niej FM był moim zdaniem zupełnie niegrywalny. No coż mam nadzieję że coś z tym zrobią jeszcze.

Piotrś Młody aktywista

0
16.12.2007 21:46    #3
ajaj xD a jak masz aktualnie ustawione pozycje???:> az tak zle u mnie nie jest:P ale tez czasemm cos sie takiego zdarza:D

kojotboy Partyzant

0
16.12.2007 21:50    #4
Gram systemem 4-4-2 ze strzałkami do przodu u skrzydłowych i strzałkami prosto do tyłu u środkowych obrońców. Nastawienie ofensywne, linia obrony lekko cofnięta. Środkowi obrońcy mają nastawienie ultradefensywne, kreatywność i swoboda taktyczna ustawione na norma, a szerokość gry na szeroko a szybkość gry na szybka.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.