Czy kupno RAMu rowiążę problem...

heniod Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.01.2008, 17:18    Pytanie
Witam!
Jestem dosyć zdenerwowany ponieważ gdy już dorobiłem się oryginalnego fm'a to okazało się że chodzi mi on bez rewelacji.
Wymagania minimalne z pudełka spełniam (athlon 1800+; 256RAM) a gra chodzi strasznie wolno. W czasie przetwarzania po kolejce ligi angielskiej mogę spokojnie spić herbatę... Totez mam dwa pytania ?
1. Czy minimalne wymagania zakładają właśnie że gra będzie się strasznie ślimaczyć nawet przy wyborze jednej ligi na małej bazie danych gry ? Zazwyczaj minimalne wymagania podawane są na wyrost toteż byłem pewien że dwóch-trzech ligach sobie pogram...
2. Czy dokupienie 512MB/1GB RAMu sprawi że będą mógł swobodnie grać na trzech-czterech ligach ?

PS. Uprzedzając lincz... widziałem już tu kiedyś wątek na temat wymagań ale teraz nie mogę go znaleźć na suflerze...

mks1973CK Partyzant

0
04.01.2008 19:30    #20
juz lepiej kupic 1GB bo nie wielka roznica cen miedzy 512 MB........a co do tego ze wolno ..... to mysle ze chodzi nie tylko o ramy ale takze o arte graficzna i ile masz w niej ramu

jarek19883 Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.01.2008 19:32    #21
karte graficzna??no nie żartuj kolego!

kaczy Młody aktywista

0
04.01.2008 19:50    #22
Najlepiej zrobisz jak wymontujesz sobie te 256, a dokupisz 2X 256mb lub 1X 1GB

KrzysztofR Młody aktywista

0
04.01.2008 21:54    #23
1. W karcie graficznej to się chyba nie nazywa RAM
2. Oczywiście, taka zmiana jest potrzebna, ja nie chwaląc się mam w tej chwili dwa rdzenie intela i 2GB RAMu i mi szczęka opada jak gram.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.