Pozwolenie o praczę część...

mateusz_ha Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.02.2008, 22:07    Pytanie
Elo! W mojej głowie zrodził się mały problem. Grając na wyspach Leicester City, wiem, że zawodnicy spoza UE muszą otrzymać pozwolenie na pracę, aby móc występować w lidze. Czytałem kilka podobnych tematów graczy, którzy sprowadzili ww. zawodników do swoich klubów, byli ich właścicielami (mieli ich w swoich klubach), no ale z braku pozwolenia nie mogli ich wybierać do składu i wysyłali ich do klubów filialnych aby otrzymali paszport kraju UE. Mój problem/niewiedza, polega na tym, że gdy chcę sprowadzić zawodnika spoza kraju członkowskiego, to nie mogę go sprowadzić do swojego klubu, transfer jest anulowany z powodu braku pozwolenia. Chciałbym mieć taką sytuację, w której sprowadziłbym zawodnika (oczywiście byłby on w klubie, ale bez pozwolenia na grę) no i wtedy mógłbym go wysłać do klubu filialnego aby pograł trochę, nabrał doświadczenia i zarazem otrzymał paszport UE. Czy to w jakiś sposób jest zależne ode mnie? Proszę o pomoc, z góry dzięki. Pozdr:)

krooger1988 Młody aktywista

0
07.02.2008 20:58    #1
Musisz miec jakies kluby filjalne z Euroy które nalezą do Unii Europejskiej. I gdy pojawi ci Sie przeskzoda w postaci tego pozwolenia to powinienes miec opcje ze mozesz go sprowadzic do klubu ale nie ebdzie on mogl grac tylko trenowac i wtedy gdy zaakceptujesz taki transfer mozesz probowac go wypozyczyc do klubu filjalnego :)

Użytkownik uznał post za pomocny

mateusz_ha Partyzant

0
07.02.2008 21:17    #2
krooger1988 dzięki:) Tylko, że gdy zarząd przestawia mi proponowane kluby filialne, to są one tylko z Anglii, ale to chyba spowodowane małą popularnością mego klubu:/ Pozdr:)

DJJZ Partyzant

0
07.02.2008 21:17    #3
Także jak za pierwszym razem zawodnik przez ciebie kupowany nie otrzyma pozwolenia, możesz się odwołać. Jeżeli nie odwołujesz się od nieprzyznania zawodnikowi pozwolenia na pracę na wyspach to automatycznie anulujesz transfer. Jeżeli zaś odwołasz się to albo on dostanie pozwolenie na grę albo nie, jeżeli za drugim razem nie otrzyma to możesz podpisać z nim kontrakt, jednak jedynym wyjściem w tej sytuacji jest wypożyczenie go do klubu z UE, bądź trzymanie w rezerwach do czasu aż otrzyma obywatelstwo angielskie bądź szkockie...jednak to drugie wyjście jest raczej niekorzystne bo czeka się znacznie dłużej;/;/

Wojtinho90 Partyzant

0
07.02.2008 21:24    #4
No tak... Leicester to solidna firma. Wielu młodych gwiazdorów ogranych w reprezentacji na tyle, aby dostali pozwolenie na pracę, tam sprowadzisz. Zazwyczaj jest tak, że zawodnik może przejść do Twojego klubu mimo jego braku. Nie może grać, ale może być wypożyczony do klubu z kraju Unii Europejskiej, gdzie takowe pozwolenie nie jest wymagane. Tam po pewnym czasie, nawet jeśli tylko siedzi na ławce w czasie treningów, otrzymuje obywatelstwo danego kraju. Wtedy pozostaje tylko cieszyć się, że nasza perełka (słabym zawodnikom nie płaci się za to, że dadzą się wypożyczyć, bo przecież w tym okresie pokrywamy wynagrodzenie) może błyszczeć już u nas. Przede wszystkim polecam Belgię. Z autopsji wiem, że tam "załatwianie" obywatelstwa trwa najkrócej.

Wojtinho90 Partyzant

0
07.02.2008 21:28    #5
Zarząd podsuwa Ci kluby filialne tylko z Anglii? Odrzucaj ich propozycje. Może w końcu się uda. A jeśli nie, to ustaw status zawodnika na możliwy do wypożyczenia, zaznacz, że jest niepotrzebny. Pokręci nosem, ale raczej nie powinien się za mocno wkurzyć, a parę klubów się o niego pokusi. Może trafisz na właściwy klub, a później jest szansa na przedłużenie wypożyczenia i... aby wytrzymać do odebrania odpowiedniego kwitka z ambasady ;D I w nogi na Wyspy.

Perez były Minister Literatury

0
07.02.2008 22:05    #6
Tak więc:
# http://www.cmrev(...)272.html
# http://www.cmrev(...)254.html
# http://www.cmrev(...)260.html
# http://www.cmrev(...)836.html
# http://www.cmrev(...)743.html

Wystarczyło wpisać w wyszukiwarce "pozwolenie" (4 strony...). Tak jak obiecałem (no prawie) Reakcjonista (WL nie dam, bo kolega chyba nowy).

PS A już myślałem, że nadszedł ten piękny dzień bez Reakcjonisty...

DJJZ Partyzant

0
07.02.2008 22:07    #7
Na początku gry angielskimi klubami, zarząd przeważnie podsuwa angielskie i szkockie kluby;/;/ przynajmniej w moich doświadczeniach... ja tera prowadze Chelsea, na początku miałem trzy szkockie kluby do wyboru to wziąłem Aberdeen, a w styczniu miałem do wyboru Lokomotiw Moskwa, Sao Caetano (Brazylia) i Sparte Praga bodajże...to wziąłem ten brazylijski:):)

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution