Problemy w Wiśle

k@rpiu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.03.2008, 23:33    Pytanie
Mam poważny problem. Mianowicie gram już drugi sezon Wisłą i jestem zupełnie bezradny wobec poprawienia stylu gry swojego zespołu. W prawdzie udało mi sie wygrac lige w pierwszym sezonie ale w fatalnym stylu (pełno remisów kilka porażekw wiekszosci na wlasnym boisku) a kadre mialem naprawde badzdo mocna jak na polskie realia( sciagnalem m. in. kirilla pavluchka gargule kaloude frankowskiego ). Grajac realem zdobylem w pierwszym sezonie potrójną koron (bez wczytywania). W Wiśle moi zawodnicy wogole nie wykonuja zalozen taktycznych (zawsze modyfikuje swoja taktyke pod innego przeciwnika, cos podobnego do analizy taktycznej na cmrev- w realu sie to sprawdzało). Myslalem ze moze dobralem nieodpowiedni trening, wiec sciagnalem rezimy treningowe ze sronki cmrev ale nic nie pomoglo;/ drugi sezon zaczalem od porazki u siebie z odra i remisu z widzewem czyli raczej slabymi zespolami... Macie jakies pomysly czym to moze byc spowodowane?

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.03.2008 06:25    #1
Realem Ci sie udawalo, bo to nieprownywalnie lepsza drzuzyna. Wedlug mnie musisz zmienic ogolna taktyke i grac nia przez kilka meczy modygikujac tylko niektore opcje. Sprobuj grac bardziej ofensywnie.

bartix94 Młody aktywista

0
08.03.2008 09:27    #2
No Wiesz, Kadra Realu a Wisły to dwa światy :) spróbuj zmienić coś w składzie, zmień taktykę, może kup kogoś nowego ( jeśli masz kasę :) ). Remis z Widzewem i porażka z Odra to jeszcze nic strasznego, może później będzie ci lepiej szło. W Fm08 zdarzają sie takie wyniki. Ja jak grałem Chrobrym 5 sezon to z 1 ligi spadła Korona i Groclin :)

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
08.03.2008 15:06    #3
To chyba logiczne że im lepsi piłkarze tym łatwiej jest ich prowadzić.Zagraj sobie dajmy na to Turem Turek zobaczysz będzie jeszcze trudniej.Poza tym po kupieniu kilku nowych piłkarzy ciężko od razu zgrać ich z zespołem.Potrzeba na to czasu tym bardziej że często zmieniasz taktykę.

Etholt Partyzant

0
08.03.2008 20:34    #4
Gdy grałem Wisłą również piłkarze nie spełniali moich założeń taktycznych. Najlepsze wyniki osiągałem dając im nieograniczoną swobodę (tylko nie obrońcą). Wtedy graja ładnie, widowiskowo i strzalają sporo goli.

Co do tego że im niżej tym piłkarze mniej spełniają założenia taktyczne to dla mnie bujda. Eastburn Boro (conference south), po paru transferach (ściągnąłem dobrych polaków bez kontraktów) idealnie wpasowują się w moją koncepcję. Gdy mają grać powoli i krótko to grają, tak samo przy szybkiej ofensywnej grze. Podczas rozmów w szatni trzymam ich krótko (nie jestem miły) i dość dobrze ich to motywuje. Co więcej powiem że nawet w Szachtarze Donieck nie widziałem żeby moje kulki tak dokładnie zagrywały 40metrową krosową piłkę żeby z woleja lobnąć bramkarza.

A i taktyką gram ciągle tą samą dodając strzałki i zmieniając niektóre polecenia zależnie od przeciwkinka.

Użytkownik uznał post za pomocny

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
08.03.2008 20:45    #5
Oj bo grając w niskich ligach przeciwko słabym zawodnikom niewątpliwie gra naszego zespołu wygląda lepiej a przynajmniej powinna niż grając przeciwko np. europejskim potentatom.

Etholt Partyzant

0
08.03.2008 20:48    #6
Zauważ że w niższej lidze nasi zawodnicy to też nie są potentaci więc proporcja jest zachowana. Zresztą w FA cup grałem z drużyną która jest ligę wyżej moja gra również wygląda przyjemnie dla oka (1:1 - mecz powtarzany będzie) choć liczba moich strzałów to 3 na bramkę przeciwnika.

Ale to nie o tym temat

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
08.03.2008 23:11    #7
Jak grasz na patchu 8.0.2 to najszczersze kondolencje (odinstaluj go jak najszybciej). Ja ten złom odinstalowałem dzień po instalacji... (jak ktoś się spyta czemu -> http://img90(...)gei7.png)

omega Młody aktywista

0
08.03.2008 23:20    #8
po 1 ludzie pokroju terry nie sluchaj bo nie maja pojecia o grze skoro wkleja link z wynikiem 4:4 i mysla ze to bug Dla mnie jest to efekt tylko i wylacznie kiepskiej taktyki w defensywie
Po 2 co do Twoich problemow to uwazam ze masz po prostu zla taktyke Co w niej jest nie tak to nie wiem bo nie wiem jak grasz jakie polecenia dla druzyny jakie polecenie indywidualne itd Czestym bledem sa sprzezczne polecenia dla zwodnikow ktorzy zwyczajnie nie wiedza co maja robic! Najprostszy przyklad ustawic napastnikowi nastawienie defensywne^^ Ja gram Legia na patchu 01 przez 6 sezonow tracilem najmniej bramek w kazdym wygrywalem lige + jakis puchar Teraz na patchu 02 mam koncowke 2 sezonu i znow bede na pierwszym miejscu i znow z najmniejsza liczba straconych goli W ktoryms z tem,atow (chyba "obrona";) opisalem po krotce jak ustawiam zespol w defensywie Wszystko zalezy od taktyki i taktyke dobiera sie pod zawodnikow a nie odwrotnie

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.