Trochę o taktyce

dscorp Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.04.2008, 18:15    Pytanie
Witam. Gram już szósty sezon Lokomotiw Sofia i pojawiły się u mnie pewne problemy. Nie mogę znaleźć właściwego ustawienia i w związku z tym mam parę pytań.
Gram taktyką 4-2-1-2-1 (boczni obrońcy ze strzałkami 2xDMC MC(AMC) AML AMR FC)
1. Czy grając 2ma DMC powinienem cofnąć linię obrony, by defensorzy nie zawadzali pomocnikom czy właśnie na odwrót?
2. Czy ustawienie jednym napastnikiem i bez typowego AMC jest w stanie dać odpowiednią siłę ognia w przodzie?
3. W ind. polecieniach dla DMC lekko przesunąłem nastawienie w stronę defensywy i dałem nieograniczoną swobodę, częste rajdy i prostopadłe piły, ale to nie spełnia oczekiwań bo obaj DMC grają słabo i głównie koncentrują się na grze w destrukcji.

bury86 Młody aktywista

0
22.04.2008 19:30    #1
A nie uwarzasz ze to ty jestes trenerem i to ty dopasowujesz taktyke? Chyba lepiej samemu pokombinowac i wkoncu musi sie udac. ja teraz np mam problemy w Lechi w moim 3 sezonie i jakos ine przyszlo mi do glowy pytac kogos tam jak ustawic zawodnika itp.
Pozdro

Kołek Partyzant

0
22.04.2008 19:52    #2
Ale przecież po to jest Sufler żeby dzielić się swoimi problemami prawda? To według ciebie działu "Talenty" też nie powinno być? Przecież każdy sobie może znaleźć talenciaka, tak?

A co do taktyki - sprobuj dać defensywnym pomocnikom ograniczona swobodę - wtedy dokładniej wykonują polecenia; i może ofensywnym pomocnikom daj strzałki tak, ze w akcjach ofensywnych będziesz miał 3 napastników

Użytkownik uznał post za pomocny

simonek_tm Partyzant

0
22.04.2008 21:07    #3
a moze przesunąc tych DMC na MC i grac jeszcze AMC ;P

simao Partyzant

0
23.04.2008 14:29    #4
Środkowy pomocnik niech będzie odgrywającym, niech rzuca długie piłki na skrzydłą i podłącza się do akcji ofensywnych.

newkirk Partyzant

0
23.04.2008 14:49    #5
Trochę mankamentem gry jest wywiązywanie się ze swoich zadań defensywnych pomocników. Ale radze ograniczenie ich wolności na boisku aby skupiali się na rzetelnej obronie i odbiorze w środku boiska. Bez cofania linii obrony zagęścisz środek boiska i to powinno skutkować solidną defensywą. Przesunął bym tylko środkowego pomocnika na ofensywnego pomocnika ze strzałką aby wchodził nawet jako drugi napastnik co sprawi, że przy dośrodkowaniu w pole karne ze skrzydeł nie będzie tak tylko jednego człowieka. Zresztą Twoje ustawienie wydaje mi się dobre na grę kontrą.

omega Młody aktywista

0
23.04.2008 14:58    #6
czego ty oczekujesz od DM? Jesli ma grac ofensywnie i kierowac akcjami zespolu to ustaw go na MC. Jesli chcesz aby walczyl w destrukcji zostaw na DM oczywiscie i tak wszystko zalezy od ustawien indywidualnych Nastawienie decyduje o mentalnosci pilkarza gra w destrukcji czy gra ofensywna Jesli chcesz aby DM robil wszystko proponuje ustawic na normal choc moim zdaniem to nie bedzie dobre rozwiazanie. Ja gram 2 MC z czego jeden z nich w poleceniach ind ma glownie kierowac gra a drugi typowo defensywne
Nieograniczona swobode powinienes dawac graczom ofensywnym z wysokimi wartosciami atrybutów blyskotliwosc i kreatywnosc dotego podania technika strzal
Linia obronna to ustawienie calego zespolu w defesywie Gdy ustawiasz cofnieta cala druzyna gra blizej wlasnego pola karnego aczkolwiek obroncy najblizej bramkarza (to chyba oczywiste) gdy grasz wysunieta rowniez cala druzyna przesuwa sie w przod pozostawiajac wieksza przestrzen miedzy bramkarzem a obroncami
Ogolnie wszystko zalezy jak chcesz grac Po 6 sezonach powinienes miec niezlych grajkow na kazdej pozycji wiec gra tylko skrzydlami badz tylko srodkiem mija sie troche z celem

RobinWLKP Młody aktywista

0
23.04.2008 23:30    #7
ja powiem krotko , DM to niepotzrebna pozycja w srednich i dobrych klubach
jak pilka przejdzie DOBRY obraca i tak ja wybije ,
a jak jest akcja ofensywna , to DOBRZY pomocnicy wiedza co robic , wystarczy troche ich pokierowac indywidualnymi ustaiwniami
a taki DM sobie lata , bez celu :)

Kołek Partyzant

0
23.04.2008 23:41    #8
No nie wiem czy DM jest taki niepotrzebny - wielokrotnie zdarzało mi sie grac z defensywnym pomocnikiem, ktory przecinal kluczowe podania rywali:)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.