Zmiana taktyki w trakcie sezonu? i sprowadzenia piłkarzy?

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.04.2008, 21:29    Pytanie
Witam. moje pytanie nie jest może bardzo wymagające ale wole się zapytać niż na własnej skórze to odczuć ;p a mianowicie mam połowę stycznia a że od niedawna prowadzę rep. Argentyny i gram tam taktyką na dwóch DP a że nie trace przy tym prawie w ogóle goli spodobało mi się chciałbym wprowadzić tą taktyke teraz do siebie (prowadzę Arsenal) lecz jako zadanie mam wywalczenie mistrzostwo a cały czas goni mnie ManU, Chelsea i Newcastle. Dochodząc do sedna, moje pytanie brzmi:
1. ile czasu będą zawodnicy przyswajać sobie nową taktykę?
2. warto ryzykować? (nie mam zbyt dużych problemów ze zwycięstwami, czasem zdarzają się remisy ale rzadko)
3. mam teraz okno zimowe okienko warto sprowadzać zawodników, teraz? bo nie wiem czy zdołają zaaklimatyzować się do końca sezonu.
I to by było chyba tyle pytań w razie jeszcze jakichś będę pytał się na bieżąco w tym temacie.

pierdutka Przodownik pracy

0
22.04.2008 21:34    #1
1. Zależy , inni póół sezonu inni 3 mecze
2. Nie, jak wygrywasz nie ma sensu. W sparingach potestuj
3. 1 max 2

Użytkownik uznał post za pomocny

hidalgo Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.04.2008 21:47    #2
0.Ustawiaj taktykę pod zawodników a nie zawodników pod taktykę!!!
1.Zależy już od tego jaką grałeś wcześniej i od tego czy duże zmiany zrobiłeś.
2.Patrz punkt 0.
3. Zależy, przejrzyj kadry, zobacz czy potrzebujesz zawodnika na jakąś pozycje, jak nie to nie kupuj raczej wypożyczaj.

Uderz na forum, a trolle się odezwą.

Arko Młody aktywista

0
22.04.2008 22:01    #3
Wszystko zależy od piłkarza i od atmosfery w zespole. Jeśli Ci dobrze idzie to nie zmieniaj taksy. W zimie radzę sprowadzać tylko jeśli ktoś jest potrzebny na teraz, bo jest luka na jakiejś pozycji

andresss21 Partyzant

0
23.04.2008 13:25    #4
Nie warto zmieniac tak jak to wiekszosc mowi diamettralne zmiany nie sa korzystne bo odczulem to na wlasnej skorze.Poczekaj do konca sezonu i pobrubuj w sparingach pozdro

omega Młody aktywista

0
23.04.2008 13:56    #5
skoro cos jest dobre po co zmieniac? Jesli juz koniecznie chcesz to radze tak jak pisali inni poczekac do konca sezonu i uczyc pilkarzy nowych rzeczy taktycznych
Nie ma znaczenia kiedy sprowadzasz pilkarza... jesli jest dobry to sobie poradzi

newkirk Partyzant

0
23.04.2008 14:19    #6
Witaj.
Odp.1: Wszystko zależy od tego jak dobrych masz zawodników. Jeśli mają wysoką wszechstronność/uniwersalność gry na innych pozycjach to powinni szybko złapać nowe zasady jakie im wprowadzisz.
Odp.2: Kto nie ryzykuje ten nie zyskuje :-) Ja prowadzę już kilka sezonów Barce i obecnie już 4 z kolei reprezentację i w każdej wprowadzam taktykę klubową bo wiadomo bardziej ją dopracujesz na przełomie 50 spotkań w sezonie niż w reprezentacji w 10 meczach.
Odp.3: Zawsze warto sprowadzać nowych! To robi większą konkurencję i masz większy wybór wystawienia optymalnego składu. Ale nie ma reguły. Zawodnik z niskim współczynnikiem aklimatyzacji może nie sprostać aklimatyzacji od razu. Ale możesz mieć z niego pożytek np. w następnym sezonie gdy mu się spodoba u Ciebie. Tak samo warto sprowadzić zimą młodzież, która się otrzaska ze składem i od nowego sezonu wypali na maxa! Powodzenia!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.